Події

У передмісті Житомира поліція склала протокол на працівницю магазину, яка продала підліткові «слабоалкоголку»

18 May 2021, 16:42

В одному з магазинів поблизу Житомира працівниця продала підлітку слабоалкогольний напій. За це відносно жінки правоохоронці оформили адміністративні матеріали.

Про це 18 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«17 травня під час превентивного рейду ювенальні інспектори Житомирського районного управління поліції зафіксували правопорушення щодо підлітка. Продавчиня в одному з магазинів у передмісті Житомира реалізувала хлопцеві слабоалкогольний напій. Відносно жінки були оформлені адміністративні матеріали, які передадуть для розгляду відповідній комісії», – йдеться у повідомленні.

Подія відбувалася в одному з сіл Тетерівської громади. 45-річна продавчиня без вагань реалізувала слабоалкогольний напій 16-річному місцевому жителю. Жінка не запитала про вік у хлопця, хоча у подальшій розмові з поліцейськими підтвердила, що знає про заборону продажу алкоголю та тютюнових виробів дітям.

Відтак поліцейські склали на продавчиню адміністративні матеріали за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП. Нині вони направлені на розгляд відповідної комісії.

«Проведення подібних профілактичних рейдів – це постійна практика поліцейських, як і бесіди та роз’яснення працівникам торгівлі про обмеження у продажі певних товарів дітям. Під час спілкування з підлітками правоохоронці також наголошують на цих нормах нашого законодавства», – зазначає начальник сектору ювенальної превенції Житомирського районного управління поліції Вікторія Жубро.

Загалом з початку року ювенальні інспектори виявили та зафіксували 7 фактів продажу дітям спиртного або цигарок. У всіх випадках поліцейські готували подання Управління Державної податкової служби для позбавлення підприємців ліцензій на право торгівлі вказаними товарами.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня по 24 березня 2021 року в Житомирській області ювенальна поліція задокументувала 23 факти продажу алкоголю чи тютюну неповнолітнім. Продавці та власники торгівельних закладів сплатили штрафи. До того ж, за поданням поліції Державною податковою службою 4 підприємців позбавлено ліцензій на право торгівлі вказаними товарами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь неповнолітній поліція ювенальна превенція штраф  
Матеріали по темі