Події

Неподалік Житомира протестувальники перекрили трасу Київ – Чоп, рух ускладнений (оновлено)

21 May 2021, 12:42

На 128 км автодороги Київ-Чоп, поблизу села Гадзинка Житомирського району, 21 травня люди проводять протестну акцію, унаслідок чого утруднений рух автотранспорту.

Про це близько 12:20 год. 21 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Зранку 21 травня жителі Черняхівської територіальної громади розпочали акцію, безперервно рухаючись пішохідним переходом. Унаслідок цього на 128 км автошляху Київ-Чоп утруднений рух транспортних засобів та виникли затори», – йдеться у повідомленні.

На місці події працюють підрозділи превентивної діяльності ГУ Нацполіції Житомирщини, Житомирського районного управління та Управління патрульної поліції області. Правоохоронці проводять з учасниками акції роз’яснювальну роботу, під час якої наголошують на відповідальності за блокування транспортних комунікацій.

Водночас поліцейські забезпечують безпеку дорожнього руху. Водіїв закликають врахувати вказану інформацію, плануючи поїздку найближчим часом.

Зазначимо, що акція протесту пов’язана з конфліктом між селянами та Держгеокадастром, який своїм наказом у травні 2021 надав дозвіл ГО «Фонд інвалідів АТО» на розробку проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування майже 2400 га землі поблизу Черняхова.

Зауважимо також, що ситуацією із відведення земельних ділянок обурився, зокрема, учасник АТО Олександр Швецов.

«Ну що, земельна мафія...)) Не віддають вам 2400 га української землі... Терміновим рішенням Ветеранів Житомирщини було зібрано три пакети документів справжніх організацій і існуючих інвалідів АТО. Я подав їх на ту саму територію, куди подалися і ви... Розумію що "ваших" багато сидить в кадастрі,з вертаюсь до них, кожен буде нести відповідальність», – написав Олександр Швецов на своїй Facebook-сторінці 20 травня.

Згодом у пресслужбі ГУНП у Житомирській області уточнили, що станом на 12:35 год. транспорт рухався автошляхом, заторів не спостерігалося. Проте учасники протесту залишалися на місці події.

За інформацією поліції, станом на 13:00 год. акцію завершено. Рух транспорту повністю відновлений.

Нагадаємо, ввечері 20 травня патрульна поліція Житомирської області попереджала про акцію з перекриттям траси Київ – Чоп поблизу Житомира

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2020 року учасники АТО, відстоюючи свої права на земельні ділянки, перекривали трасу Житомир-Київ поблизу повороту на село Левків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перекриття руху траса Київ -Чоп протест акція  
Матеріали по темі