Місто

На фасаді житомирської школи відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Олексію Золіну

21 May 2021, 14:26

21 травня на фасаді загальноосвітньої школи №7 м. Житомира відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю Збройних сил України Олексію Золіну.

Олексій Золін був мобілізований до лав ЗСУ 31 січня 2015 року, захищав Україну у складі 13 батальйону 95-ї бригади. У 2017 році демобілізувався, але на початку 2018 року підписав контракт і продовжив захист України знову у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, а пізніше – 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.


Олексій Золін загинув від снайперської кулі 19 березня 2020 року поблизу с. Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області. Похований 22 березня 2020 року у Житомирі на Смолянському військовому цвинтарі.

«30 січня Олексій пішов у військомат. Пішов у військомат, а згодом пішов служити. Пів року я не знала, де він знаходиться. Він все розповідав, що він на полігоні в Миколаївській області. А сам в цей час він уже воював. Всі родичі знали, але я – ні. Він оберігав мене, оберігав завжди. Після ротації приїжджав, нічого не розповідав. І завжди сварив мене, що я живу картами і зведеннями з фронту. І навіть, коли він був вдома, я не могла переключитись. Він завжди казав: «Мамо, подивись краще серіал». А я відповідала: «Льошо, я не можу, там гинуть наші хлопці». Він був у нас досвідчений. Коли він востаннє йшов з дому, я кричала йому вслід: «Олексію, ти ж там не висовуйся». А він казав: «Мамо, не вчи мене воювати». І пішов, пішов назавжди», – каже мама Олексія Олена Золіна.

«Він був напрочуд відповідальний, ніколи не ховався за спини інших. Вмів відповісти. Шукав метод, шукав шлях вирішення тієї, чи іншої проблеми, а не шукав причину. Людину пам’ятатимуть доти, доки про неї кажуть. Ми вкотре говоримо про Олексія Золіна», – каже класний керівник Олексія Золіна Анатолій Недашківський.

Нагадаємо, житомирянин Олексій Золін служив за контрактом в 30-ій бригаді. 19 березня 2020 перебував на бойовому чергуванні в районі Новоолександрівки. Загинув під час снайперського обстрілу від вогнепального поранення в голову.

Як повідомляв Житомир.info, 5 серпня 2020 президент посмертно нагородив орденом житомирянина Олексія Золіна, який загинув від кулі снайпера. 3 вересня 2020 на засіданні Житомирського міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин вручив матері загиблого військового орден «За мужність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморіальна дошка школа №7 Олексій Золін військовий військовослужбовець  
Матеріали по темі