Фоторепортаж

​Хиткі лавки, мало урн та багато зелені - який вигляд мають невеликі сквери у центрі Житомира. Фоторепортаж

25 May 2021, 15:34

Відпочити у затінку, перекусити на свіжому повітрі або попити каву - багато житомирян з задоволенням проводять вільний час у скверах в центрі міста.

Серед улюблених місць відпочинку - не лише великі популярні сквери. Ще у жовтні 2017 року Житомир.info подивився на шість невеличких скверів. За майже чотири роки тут мало що змінилося.

Сквер біля драмтеатру

Тут досі стоїть три дерев’яних лавки. Трішки помальовані, проте цілі. Біля кожної з них - велика урна зі сміттєвим пакетом. У сквері досить чисто, але у свіжоскошену траву вже встигли накидати сміття.

Сквер на розі Великої Бердичівської - Театральної, де колись був пам'ятник Карлу Марксу

В обідню пору сквер дуже популярний - поряд тут розташувалося кілька закладів вуличної їжі та кав'ярень. Тут лише дві лавки, проте вони оновлені, а одна навіть модернізована. Біля кожної з них - по кілька урн.

Сквер на Київській, між Небесної сотні та Покровською

На весь сквер ми не знайшли жодної урни, проте тут дуже чисто. Комунальники висаджують квіти на клумбах. Тут всього дві лавки. Одна - без спинки, інша, на вигляд, дуже перекошена і побита.

Сквер на Покровській, де стоїть "Дівчина-весна"

У сквері прибрано та чисто. Люди протоптали на газоні власну стежку.

Тут чотири великих лавки-півкола. Між зеленими дерев'яними рейками люди частенько залишають недопалки та сміття. Хоча з обох боків лавок встановлені урни. А от дерев'яна частина лавки зі скульптурної композиції “Дівчина-весна” вже почала руйнуватися. На неї краще не сідати, щоб не порвати одяг. Самій же “Дівчині” у кошик хтось поклав вербові букетики.

Два сквери біля кінотеатру "Україна"

З одного боку від кінотеатру нещодавно облаштований сквер з плиткою, чотирма новими білими лавками та лише двома урнами. Сквер чистий та доглянутий.

З іншого боку - сквер з трьома дерев'яними лавками, які загрожують цілісності капронових колготок. Зате тут аж чотири урни

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер лавка урна  
Матеріали по темі