Події

Житомирянки перерахували шахраям понад 24 тисячі, повіривши повідомленням зі зламаних акаунтів знайомих

1 June 2021, 10:13

Дві житомирянки перерахували шахраям понад 24 тисячі гривень, повіривши неправдивим повідомленням нібито від знайомих, які надійшли зі зламаних акаунтів користувачів у соціальних мережах. Нині триває встановлення причетних до правопорушень.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Як повідомила 37-річна житомирянка, в одній із соцмереж їй надійшло приватне повідомлення з профілю її подруги. Йшлося про дорожньо-транспортну пригоду, в яку та нібито потрапила й тепер на лікування терміново необхідна значна сума грошей. У результаті жінка переказала близько 15 тисяч гривень на зазначену у повідомленні банківську картку. Лише згодом зателефонувала подрузі та дізналася, що жодної допомоги вона не просила. Схоже повідомлення надійшло й іншій 27-річній містянці. Вона переказала на чужий банківський рахунок близько 9 тисяч гривень, повіривши, що її допомоги негайно потребує знайома людина», – йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські встановлюють причетних до правопорушень. Правова кваліфікація вказаних подій - ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Законодавством такі протиправні дії караються від штрафних санкцій до 3 років обмеження волі.

Водночас правоохоронці вкотре закликають громадян дбати про захист особистої інформації та критично ставитися до повідомлень стосовно потрапляння знайомих у біду з вимогою негайної грошової допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, отримували передоплату і зникали: у Новограді-Волинському затримали злочинну групу шахраїв, які через інтернет продавали автомобілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акаунт шахраї гроші поліція  
Матеріали по темі