Політика

​ У Житомирі до річниці незалежності завершать роботи на трьох об'єктах «Великого Будівництва»

3 June 2021, 11:38

До 30-ї річниці незалежності України в Житомирі планують завершити роботи на трьох об’єктах «Великого Будівництва». У якому стані наразі вони знаходяться проінспектував народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Спочатку він відвідав Державний університет «Житомирська політехніка», де оглянув будівництво нового корпусу.

«На фінішній прямій чотириповерховий, новий, сучасний корпус. Сьогодні я хочу подивитися, де в Україні, в якій області ВНЗ будує новий корпус. ВНЗ розвивається, у «Житомирській політехніці» росте кількість студентів, відкривають нові актуальні спеціальності й сьогодні є потреба створення нового корпусу. В цьому році він буде зданий, спільними зусиллями ми його добудуємо», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.


«Університет збільшує обсяги прийому, відкриває нові спеціальності, звичайно, ми дуже потребуємо нового навчального корпусу для того, щоб забезпечити освітній та науковий процес. Хочу подякувати президенту України за те, що була запроваджена така програма «Велике будівництво», в межах якої ми плануємо добудувати наш навчальний корпус», - говорить ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Далі Арсеній Пушкаренко завітав до басейну Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард». Тут планують провести будівельні та демонтажні роботи на першому-третьому поверхах. За словами керівництва спортивної школи - це роблять для дітей.

«Це для дітей, якщо діти тренуються в охайних умовах, вони показують кращі результати», - говорить директор Житомирської ДЮСШ «Авангард» Олексій Юрчак.

«За нашою спиною спорткомплекс «Авангард» - це ще один добудований, реконструйований об'єкт «Великого Будівництва» президента Володимира Зеленського. До 30-річчя незалежності й в цілому у 2021 році планується здати - 95 шкіл, 100 садочків та 100 об'єктів спортивної інфраструктури по всій країні. Зокрема басейн, який входить спортивного комплексу «Авангард» у Житомирі, також потрапив до програми «Велике Будівництво» Володимира Зеленського. Він знаходиться поруч, і він також у 2021 році буде реконструйований», - розповідає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Магістрат на Замковій горі - це ще один об’єкт «Великого Будівництва». За словами народного депутата Арсенія Пушкаренка, саме завдяки програмі президента тут нарешті завершаться реставраційні роботи.

«Це ганьба, що цей об'єкт понад 10 років стояв, і його начебто реконструювали, начебто щось з ним робити. Це, як Маріїнський палац, який також понад 10 років стояв занедбаний. Це символічно, що саме наша влада і президент Володимир Зеленський добудовує черговий об'єкт, який був початий та кинутий. Житомирський магістрат у цьому році до Дня незалежності буде добудований», - зазначив народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Після відкриття, Магістрат стане туристичним магнітом, переконаний секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

«Є декілька туристичних маршрутів, думаю, що відкриття магістрату їх розширить. Тут будуть цікаві експозиції, в тому чисті мамонт, який не кожен обласний центр має в наявності. Щоб люди відвідували та побачили таку експозицію у нас не було такої можливості. Ми розраховуємо, що після серпня житомиряни й не тільки матимуть можливість розглянути рідкісні експозиції», - сказав секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Наостанок, Арсеній Пушкаренко вкотре нагадав, що розбудова якісної інфраструктури - це пріоритетне питання для команди «Слуга Народу».

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко Слуга народу  
Матеріали по темі