Події

Суд Житомира продовжує розгляд справи про масовий розстріл, родичі вбитих вимагають для Захаренка довічне позбавлення волі

4 June 2021, 17:01

Богунський районний суд Житомира продовжує розглядати справу про вбивство сімох людей орендарем ставка.

Стрілянина сталася 22 травня 2020 року, в селі Новоселиця Попільнянського району. Тоді восьмеро киян, серед яких були військовослужбовці та ветерани АТО, приїхали на відпочинок. Після конфлікту з орендарем ставка Анатолієм Захаренком вижити вдалося лише одному.

4 червня мали проходити судові дебати, але їх перенесли на наступне засідання.

«Вважаю, що дебати будуть наступного засідання. Як ви чули на судовому засіданні, двоє потерпілих не змогли прибути. Наразі ще не розглянуті клопотання, які будуть у сторін. Сторона обвинуваченого готова сьогодні дебютувати», - говорить прокурор відділення житомирської обласної прокуратури Валерій Сагадін.

Журналістам вдалося поспілкуватися з родичами, які прийшли до зали суду в футболках з портрети загиблих.

Раніше Анатолій Захаренко, якого звинувачують у вбивстві заявив, що мусив захищатися. Дружина загиблого Мамиченко Оксана Сорока у цю версію не вірить.

«Мій чоловік загинув від двох поранень. Наскрізне в стегно, тобто вихід з двох сторін, друге поранення - це плече. Я особисто бачила ці поранення на фотографіях, дробове поранення й пиж у плечі. Про який самозахист та притул може йти мова? Добивав, тому що в експертизі тіла зазначено, що між пораненнями є хвилинний проміжок, не один десяток хвилин. Мій чоловік стік кров'ю, а потім його добили в плече», - каже потерпіла Оксана Сорока.

Дехто з родичів загиблих занепокоєний тим, що вирок суду буде м’яким для обвинуваченого.

«Я майже не пропустила жодного засідання, вивчила матеріали справи й для мене в якийсь момент було шоком бачити, що дуже йде такий сильний захист не лише від адвокатів та підозрюваного, а й від інших структур ДВБ, які давали покази, як його захисники.Якась така упередженість, до нас на засіданні було таке відношення ніби ми захищаємося, в чомусь винні, а підозрюваного всі захищають. Ось такі відчуття у нас виникли принципі у всіх. Тому у якийсь момент ми зрозуміли, що можливо готується якесь рішення не те, яке ми очікуємо і будуть закривати очі на якісь реальні факти експертизи, а будуть основані на брехні вбивці», - сказала потерпіла Інна Вульчин.

Потерпілі вимагають пожиттєвого терміну.

«Це людина, яка в собі виношувала приховану ненависть до хлопців. Не знаю через що, можливо, через те, що вони захищали Україну, а він мав прізвисько в селі «кацап», не знаю, складно сказати. Але він мав дуже запальний характер. У 2015 році він погрожував односельцю. Приходив до нього з рушницею, погрожував. Після цього у нього цю рушницю вилучили, лише на два тижні, потім повернули. Від Феміди я розраховую на пожиттєве, якщо можна було б декілька пожиттєвих, то так», - ділиться потерпіла Олена Ханенко

В залі суду Захаренко заявив, що буде відповідати лише на питання судді, бо боїться провокацій.

Нагадаємо, 10 лютого Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини на ставку в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій. 19 травня в суді виступав обвинувачуваний Анатолій Захаренко: запевнив, що гості стріляли в нього перші, він захищався і сам викликав поліцію.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2020 року в селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії. 9 листопада в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі про масове вбивство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Новоселиця Попільнянський район вбивство Захаренко 
Матеріали по темі