Події

Двох поліцейських, яких затримали на хабарі у 2 тис. доларів, взяли під варту з правом внесення застави

8 June 2021, 12:43

Слідчого та оперативного працівника одного з райвідділів поліції Житомирської області, яких затримали 4 червня 2021 року під час одержання 2000 доларів хабаря, взяли під варту з правом внесення застави.

Про це 8 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою забезпечено розгляд клопотань щодо обрання запобіжних заходів двом поліцейським, підозрюваним в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 2000 доларів США. Позицію прокурора підтримав Богунський районний суд міста Житомира та 05.06.2021 виніс ухвалу про застосування обом підозрюваним тримання під вартою з правом внесення грошової застави, відповідно, на суму 113,5 та 102 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Наразі у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди працівниками правоохоронного органу) тривають необхідні слідчі дії.

Примітка прокуратури: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 4 червня 2021 року слідчого та оперативного працівника одного з райвідділів поліції викрили на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди на суму 2000 доларів США від місцевої мешканки, пообіцявши за таку плату не притягувати її до кримінальної відповідальності. Неправомірну вигоду отримували двома частинами. За другою частиною – 1500 доларів США – навіть прийшли до жінки додому, де й були затримані правоохоронцями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський запобіжний захід застава прокуратура  
Матеріали по темі