Місто

У Житомирі на розі вулиць Київська-Театральна буде адміністративна будівля, - Сухомлин

9 June 2021, 13:58

У Житомирі перехресті вулиць Київська і Театральна буде адміністративна будівля на три чи чотири поверхи.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав в інтерв’ю Житомир.info, відповідаючи на питання про те, що скандальну земельну ділянку нещодавно обнесли будівельним парканом і знову будуть зводити магазин «АТБ».

«Я тут послідовний: казав, що на цьому місці має бути архітектурна споруда, а не тимчасова. Там поки що нічого не будують, взяли декларацію на підготовчі роботи, цей проєкт два рази проходив архітектурну раду, куди входять міські й обласні архітектори, усували недоліки, і там буде адміністративна будівля, три чи чотири поверхи», - сказав Сергій Сухомлин.

На уточнювальне запитання, чи буде на першому поверсі новобудови «АТБ», Сухомлин зауважив, що це комерційна діяльність, і місто не може казати, кому що робити, але запевнив, що там буде нормальна, сучасна будівля.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира читайте тут

Нагадаємо, в жовтні 2017 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов показав макет торговельно-офісного центру з оглядовим майданчиком на перехресті Київської й Театральної, який запропонував інвестор.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році в Житомирі розгорівся конфлікт навколо будівництва на розі Київська-Театральна магазину «АТБ». У 2014 головний архітектор міста заявив, що товариство будує безлику коробку-ангар замість офісного центру на 7 поверхів. У січні 2015 року міськвиконком прийняв рішення про оголошення конкурсу на найкращий проєкт благоустрою ділянки на Київській, 6: за три місяці на конкурс надійшло лише три проєкти, і строки проведення продовжили. У серпні 2015 активісти презентували проєкт «Скверу героїв», який пропонують побудувати в Житомирі на місці скандального «АТБ», розроблений архітекторами та скульпторами.

13 квітня 2016 року громадські активісти та небайдужі житомиряни почали готувати майданчик під сквер на місці колишнього «АТБ» і збирали кошти. Ввечері 29 червня цього ж року на ділянці з’явилися чоловіки у військовій формі і поставили там залізний вагончик: вони проти скверу, бо на цьому місці можуть побудувати будинок з квартирами для учасників АТО. Пізніше скандальну ділянку на Київській, 6 знову огородили зеленим парканом, який обнесли банерною сіткою із написами «Ми любимо Житомир! Житомир – це ми!». Згодом паркан зняли, на вільній земельній ділянці паркувалися автівки, а 22 березня 2021 року навколо знову почали зводити будівельний паркан.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київська-Театральна АТБ сквер Сухомлин  
Матеріали по темі