Політика

Комп’ютерна система вирішила, що декларацію депутата Житомирської облради Кропивницького треба перевірити

9 June 2021, 15:12

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 98 декларацій. Усього з початку 2021 року НАЗК узяло в перевірку вже 727 декларацій публічних службовців.

Про це 9 червня 2021 року повідомила пресслужба НАЗК.

«Уперше цього року НАЗК розпочало повну перевірку декларацій, які комп’ютерна система логічного та арифметичного контролю (ЛАК) визнала ризиковими. Система ЛАК почала ранжувати декларації за оновленим рейтингом ризиків з 1 червня. Автоматичну перевірку комп’ютерною системою ЛАК пройшли усі декларації посадовців, подані з 1 січня 2021 року (близько950 тис. декларацій). Система ЛАК порівнює відомості між розділами однієї декларації, а також з попередніми деклараціями особи. На підставі цього аналізу система ЛАК визначає, чи є у декларації ризики, пов’язані з незаконними доходами або незадекларованим майном. У результаті система формує рейтинг декларацій – від тих, що містять найбільше ризиків, до декларацій, у яких відсутні неточності. Декларації, які за результатами перевірки ЛАК містять найбільше ризиків, НАЗК взяло у повну перевірку», - йдеться у повідомленні.

За результатами аналізу комп’ютерної системи ЛАК НАЗК розпочало перевірку декларації 63 осіб – народних депутатів України, депутатів місцевих рад та інших осіб. У списку є один представник Житомирщини – депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький.

«На проведення повної перевірки декларацій передбачено до 120 календарних днів. За наявності підстав перевірку може бути продовжено, але не більше ніж на 60 календарних днів», - інформує НАЗК.

Нагадаємо, на місцевих виборах 2020 року Володимир Кропивницький був обраний депутатом Житомирської облради від партії «Сила і Честь» і очолив фракцію цієї політсили. В обласну раду попереднього скликання його обрали від ВО «Батьківщина»: до квітня 2019 року Кропивницький очолював фракцію цієї партії в Житомирській облраді, а на сесії обласної ради 23 травня 2019 року він заявив про вихід з фракції та звинуватив голову обласної організації «Батьківщини» в прослуховуванні телефонів однопартійців. Володимир Кропивницький та його дружина Людмила, депутат Житомирської міської ради віл партії «Сила і Честь», є офіційними гривневими мільйонерами.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2021 року НАЗК почало перевірку декларації директора КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради Дмитра Рогожина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК перевірка декларація Кропивницький  
Матеріали по темі