Місто

Після «тролінгу» з водним мотоциклом влада Житомира почала розбиратися з колектором і хотіла пожартувати у відповідь

10 June 2021, 11:04

Після фото та відео з катанням на водному мотоциклі та плаванням на матраці по затопленій Покровській влада Житомира врешті вирішила переробити зливовий колектор, який щоразу після великої зливи не справляється з потоками води.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав в інтерв’ю Житомир.info, відповідаючи на питання, чи оцінив він новину, яка прославила Житомира на всю Україну.

«Є ця проблема, всі «отримали», хто мав отримати, зараз шукаємо механізм вирішення. І треба сказати, що за день випала фактично двомісячна норма опадів, а ще є проблема з тим, що свого часу зливова каналізація заводу «Електровимірювач» була побудована таким чином, що там назустріч йдуть потоки зі зливових каналізацій Покровської, це зменшує можливість системи. Зараз переробляють проєкт, щоб замінити врізку, зроблять ще декілька колодязів біля території старого депо ТТУ, і після цього ситуація зміниться. До речі, є ще одна проблема – через зливовий колектор прокладена 30-сантиметрова газова труба, яка фактично його перегороджує, це було зроблено у 1985 році», - пояснив мер Житомира.

Він також сказав, що «тролінг» оцінили.

«Щодо водного мотоцикла, то пожартували класно, ми навіть хотіли оштрафувати цю людину за їзду на скутері, бо зараз під час нересту заборонене використання плавзасобів. Це жарт, звичайно», - сказав Сергій Сухомлин.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира читайте тут

Зауважимо, що після публікації інтерв’ю пресслужба міської ради 9 червня повідомила, що упродовж трьох днів комунальні підприємства «Експлуатація штучних споруд» та «Житомирводоканал» досліджували каналізаційні стоки на вулиці Покровській.

«Минулого року КП «Житомирводоканал» придбало прилади для відеоспостереження підземних мереж, і завдяки цьому відео на сьогоднішній день ми пройшли повністю всю вулицю Покровську, Степана Бандери через територію ТТУ з виходом аж до річки Кам’янки. Обстежили весь колектор, зараз більшість тих мереж, які існують, не нанесені взагалі на схеми міста, зараз будемо малювати факт від руки з усіма проблемними точками і прийматимемо рішення. Вже задіяний «Житомиргаз», оскільки знайшли дві газові труби. «Житомиргаз» приніс документи, де зазначено, що газова труба, яка знаходиться поперек ливнівки (на фото знизу – ред.), побудована у1985 році», - цитує пресслужба заступника мера Олександра Шевчука.

Зазначається, що дійшли домовленостей: «Житомиргаз» дослідить свої мережі для того, щоб можна було їх перенести, на карту будуть нанесені точки виходу колодязів; на місці труби будуватимуть великий колодязь, щоб вода обходила місце накопичення для збільшення діаметру обходу.

«Чистимо мережі, знайшли багато невідомих раніше колодязів, які були засипані, бо через ці мережі проходять газові труби. Наразі стоїть питання, як їх звідти прибрати. Ливнівку обнести неможливо, вона повинна йти в рівень, тобто якщо будуть перепади по висоті, вона буде забиватись у тих місцях. Відбулась нарада з представниками «Житомиргаз», вони пообіцяли це питання вивчити та за можливості газові труби буде перенесено», - зазначив директор КП «Експлуатація штучних споруд» Віталій Ролінський.

Нагадаємо, 30 травня цього року Житомир накрила потужна злива: вже традиційно затопило вулицю Покровську на перехресті з вулицею Грушевського і житомиряни плавали затопленою вулицею на водному мотоциклі і надувному матраці. Наступного дня синоптики повідомили, вихідні 29-30 травня потужні зливи накрили всю Житомирську область, але найбільше дощило в обласному центрі: тут трохи більш ніж за дві доби випало 192% місячної норми опадів.

Як повідомляв Житомир.info, ще у 2010 році, на перехресті вулиць Покровська-Грушевського під час сильних дощів вода піднімалася до 20 см і більше. У 2013 році комунальники зазначали, що дане перехрестя – одне з 24-х найпроблемніших у місті щодо зливової мережі. У Програмі економічного і соціального розвитку Житомира на 2013 рік передбачалося виділити 2,3 млн грн на проєктування та будівництво додаткової зливової мережі на перехресті колишніх вулиць Щорса й Котовського.

6 вересня 2016 року на сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення 85 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації капітального ремонту зливового колектора на перехресті вулиць Покровська – Грушевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зливосток вул.Покровська злива Сухомлин каналізація вода  
Матеріали по темі