Події

​Молодик з Житомирської області, який «замінував» столичне метро, отримав 3 роки ув’язнення

11 June 2021, 09:59

Жителя Новоград-Волинського району ув'язнили на 3 роки 2 місяці за неправдиве повідомлення про замінування київського метрополітену.

Про це 11 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Новоград-Волинською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що 24-річний житель одного із сіл Новоград-Волинського району, раніше судимий та умовно-достроково звільнений (01.03.2021), вже 13 березня цього року, будучи у стані алкогольного сп'яніння, вирішив «розважитися».

Зокрема, уночі, близько 00 год 30 хв, перебуваючи вдома та достовірно знаючи, що інформація є неправдивою, із власного мобільного телефону зателефонував до поліції та повідомив про підготовку вибуху у метрополітені міста Києва.

Аби перевірити інформацію зловмисника, було обстежено території всіх станцій метрополітену та встановлено, що вибухові пристрої та вибухонебезпечні речовини на станціях відсутні, а повідомлення є завідомо неправдиве.

«Відтак вироком Ємільчинського районного суду парубка визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 259 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців. Також до призначеного покарання судом приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно за сукупністю вироків позбавлено волі строком на 3 роки 2 місяці. Обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до набуття вироком законної сили - 05.08.2021», - повідомили в прокуратурі.

Вирок Ємільчинського райсуд від 7 червня 2021 по цій справі оприлюднений в Єдиному державному реєстрі судових рішень. У ньому, зокрема, зазначається, що обвинувачений є уродженцем села Новосілка, у грудні 2018 року був засуджений за крадіжку до 3 років позбавлення волі. 1 березня 2021 він був звільнений від відбування покарання умовно-достроково на 8 місяців 19 днів. Уже за кілька днів – 13 березня о 00.32 під час вживання алкогольних напоїв у себе вдома обвинувачений зателефонував з власного телефону на «102» і повідомив про підготовку вибуху в метрополітені Києва.


«В ході обстеження території всіх станцій метро КП «Київський метрополітен», вищевказане повідомлення ОСОБА_1 про підготовку вибуху у метрополітені м. Київа, не підтвердилося. Перевіркою зазначеного повідомлення встановлено, що вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин на станціях метро Києва, не виявлено, а повідомлення про підготовку вибуху є завідомо неправдиве», - йдеться в матеріалах суду.

Суд визнав винним чоловіка в завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, і призначив покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі та приєднав частково не відбуте попереднє покарання – 8 місяців та 7 днів. У сукупності засуджений тепер має відбути за ґратами 3 роки 2 місяці 7 днів.

Також суд стягнув з нього 7871 грн за проведення експертизи звукозапису та молекулярно-генетичної експертизи.

Нагадаємо, 13 березня раніше судимий 25-річний житель Новоград-Волинського району «замінував» столичне метро. За невдалий жарт чоловіку загрожувало від 2 до 6 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування метро вирок суд ув'язнення  
Матеріали по темі