Влада

У Житомирській області патрульні відділу безпеки дорожнього руху вже видали понад 100 вимог та приписів

11 June 2021, 17:16

Відділ безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Житомирській області за п’ять місяців цього року вже видав понад 100 вимог та приписів на усунення недоліків вулично-шляхової мережі.

Про це 11 червня повідомила пресслужба обласної патрульної поліції.

«Перевезення небезпечних та габаритних вантажів, супровід колон, погодження маршрутів руху під час перевезення дітей, здійснення контролю та забезпечення безпеки дорожнього руху на шляхах міста й області – це далеко не повний перелік завдань, які виконують наші інспектори відділу безпеки дорожнього руху. Поліцейські перевіряють технічний стан маршрутних транспортних засобів, які залучені для перевезення пасажирів, наявність у водіїв необхідних документів та слідкують, аби водії дотримувались вимог правил перевезення пасажирів. Саме інспектори цього відділу здійснюють контроль за станом вулично-шляхової мережі, залізничними переїздами та за місцями виконання дорожніх робіт. Надають погодження на внесення змін до організації дорожнього руху та слідкують, щоб дотримувались всі необхідні умови під час виконання ремонтних робіт вулично-шляхової мережі. У разі ускладнення погодних умов працівники відділу координують роботу дорожніх служб та слідкують, щоб на автошляхах області було безпечно», - йдеться у повідомленні.

Від початку 2021 року відділ БДР видав понад 100 вимог та приписів на усунення недоліків вулично-шляхової мережі, а також склали такі адміністративні матеріали:

34 постанови за ч. 1 ст. 140 (Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів, інших дорожніх споруд, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху);

12 протоколів за ч. 4 ст. 140 (Порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів, вантажів, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

Як повідомляв Житомир.info, станом на 12 лютого 2021 року в Житомирській області інспектори відділу безпеки дорожнього руху винесли 22 приписи за нерозчищені дороги під час снігопадів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні БДР дорога припис  
Матеріали по темі