Здоров'я

​Як у Житомирі працює центр вакцинації від COVID-19, який відкрили на базі школи

12 June 2021, 14:42

З 08-ї години ранку 12 червня у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. Вакцинують житомирян у спортивній залі, її поділили на декілька зон. Спершу потрібно заповнити анкету з персональними даними, далі людину направляють до однієї з мобільних бригад. Роблять щеплення вакцинами CoronaVaс і AstraZeneca. Після щеплення вакцинованих просять зачекати у залі ще пів години.

За словами заступниці міського голови Марії Місюрової, станом на 12:15 у центрі провакцинували 512 осіб.

Черг біля центру та в середині немає, а люди розповідають, що чекали на щеплення лише кілька хвилин.

«Це було моє самостійне рішення, дізнався про вакцинацію на ютуб каналі міської ради й вирішив зробити вакцинацію. Вважаю, що це єдиний спосіб подолати цю епідемію. Звичайно, хотілося б вакцинуватися американською вакциною, але вважаю, що будь-яка вакцина ефективна для подолання цієї недуги, тому мені без різниці», - відповідає Євгеній.


«Ми цікавилися через сімейного лікаря. Сказала, що субота-неділя буде вакцинація в шостій школі. Ми сказали, що не зареєстровані у додатку «Дія», а вона сказала: можна йти й вакцинуватися. Я все життя вакцинувалася, і від грипу, коли працювала. На даний час я пенсіонер у мене астма - алергійне захворювання. Тому я себе хочу готувати, щоб не було ніяких ускладнень. Ми перехворіли, у нас вже були проблеми у березні, але ніяких таких важких наслідків не було», - ділиться Марія.

Сьогодні у центрі вакцинації отримав другу дозу вакцини Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Вакцинування створює колективний імунітет. Я розумію, що деякі люди кажуть, що якщо 70 людей вакцинується, то 30 будуть у безпеці. Але це відбудеться за рахунок тих людей, які вакцинувалися, тому я звертаюся до людей і хочу подякувати тим, хто сьогодні прийшов і хто завтра прийде. Думаю, що ми близько 800 людей будемо вакцинувати на день», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У центрі вакцинації працює десять бригад: п’ять у першу зміну і п’ять у другу. Залучили також студентів Житомирського інституту медсестринства, які направляють та спілкуються з житомирянами. Центр масової вакцинації працюватиме у суботу та неділю з 8:00 до 20:00.

Нагадаємо, за два вихідні дні у Центрі планують провести 1600 щеплень.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в call-центрі КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» запрошують на вакцинацію житомирян, які записалися через додаток «Дія». Зробити щеплення проти COVID-19 пропонують в центрі масової вакцинації, який запрацює з 12 червня. на базі ЗОШ № 6.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина Центр вакцинації  
Матеріали по темі