Події

У Житомирській області оштрафували чоловіка, який стріляв з пневматичної зброї і влучив у собаку

14 June 2021, 12:42

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області розглядав справу про жорстоке поводження з тваринами: чоловік, стріляючи з пневматичної зброї, влучив у собаку. Пес тілесних ушкоджень не отримав, однак зазнав фізичного болю. За це чоловіка оштрафували на 3400 грн.

Постанову щодо справи про адмінправопорушення Новоград-Волинський міськрайонний суд виніс 9 червня 2021 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 11 червня.

Сам інцидент трапився 3 травня 2021 року.

«03.05.2021 року близько 20-30 год. (…) ОСОБА_1 здійснив жорстоке поводження з твариною, а саме: завдав постріл і влучив у собаку із пневматичної зброї, внаслідок чого тварині було завдано фізичного болю без тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, чим вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 89 КУпАП», – йдеться у матеріалах суду.

Зазначено, що ОСОБА_1 на судове засідання не прибув, але у заяві повністю визнав свою вину. Факти, зафіксовані у протоколі, підтвердили і свідки інциденту.

Скріншот з постанови Новоград-Волинського міськрайонного суду від 9.06.2021

Тож суд постановив: «визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 89 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 (три тисячі чотириста) грн (виділено редакцією)».

Також з чоловіка в дохід держави стягнули 454 грн судового збору.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2020 року користувачі соцмережі опублікували відео, на якому видно, як жінка схопила собаку за задні лапи, виставила його у вікно головою вниз і трусить, а тварина голосно скавчить. Інцидент стався на 7-му поверсі гуртожитку, що на вулиці Князів Острозьких, 93. На відео відреагували волонтери, вони приїхали на місце, дізналися номер квартири та викликали поліцію. У хаскі діагностували забої, результати передали поліції. Зазначалося, що знущання над цуценям 31-річній житомирянці загрожує штраф або обмеження волі. Станом на 10 грудня хаскі на ім’я Віккі перебувала у волонтерів, адже проходила курс лікування. У щеняти виявили кліщову інфекцію, рахіт, вивихи суглобів. Тварину вилікували, волонтери розповідали, що цуценя дружелюбне та грайливе.

12 січня 2021 року Богунського районного суду м. Житомира виніс постанову, відповідно до якої, житомирянці, яка знущалася над цуценям, призначили штраф у розмірі 3400 грн з конфіскацією тварини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес суд Новоград-Волинський постанова жорстоке поводження тварина  
Матеріали по темі