Місто

​Будівлю біля житомирського колегіуму зможуть демонтувати лише після того, як держава передасть об’єкт на баланс міста

17 June 2021, 16:20

На сесії міської ради 17 червня депутати надали згоду на прийняття у комунальну власність аварійної будівлі біля Житомирського міського колегіуму №34 на вул. Івана Мазепи. За словами міського голови Сергія Сухомлина, якщо міністерства погодять передачу на баланс міста старого корпусу, його знесуть.

Міський голова також зазначив, об’єкт з 2003 року змінив кілька власників. Будівля не використовувалася і з часом почала руйнуватися.

«Це питання, яке батьки вже вимагають багато років. У свій час міська рада передала цю будівлю податковій академії, а потім податкова академія продала за копійки цю будівлю одній пов'язаній (з ними) людині. Після цього вже по нашому зверненню прокуратура - хочу їй подякувати - вона через суд знову повернула будівлю на податкову академію. Податкова академія в ліквідації, Державна фіскальна служба в ліквідації. Декілька поїздок у Київ, ми зустрічалися з заступником ДФС, вони не можуть навіть поставити будівлю на баланс. Формально, ми зараз надаємо згоду на прийняття цієї будівлі в комунальну власність. Після цього ми збираємо пакет документів та їдемо в Кабмін, там декілька міністерств мають погодити це. Якщо погодимо, буде рішення Кабміну, нам передають, то ми її зносимо. Бо будівля небезпечна для дітей, які навчаються у школі», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, що міська влада вже зносила аварійну будівлю навчального закладу - вечірню школу на вул. І. Кочерги. Зараз на цьому місці утворилася стихійна парковка, яку, можливо, узаконять.

«Парковки теж у місті потрібні. Ми зараз розробляємо біля Лятошинського декілька парковок, біля «Гайків» - парковок безкоштовних, і там (на місці вечірньої школи) також розробляється проєкт на парковку: збільшити цю площу, облаштувати нормальний паркінг. Там червоні лінії й будівлі будувати не можна і в центрі міста величезна напруга з паркувальними місцями. До того, на «Майстерні міста» усі побачать проєкти, варіанти вулиці Лятошинського й у зв'язку з тим, що ми хочемо більше зробити вулицю Лятошинського пішохідною зоною, автомобілям потрібні будуть зони паркування поблизу вулиці Лятошинського. І саме ця паркувальна зона може забезпечити паркомісця», - додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Який вигляд зсередини має аварійна будівля на вул. Івана Мазепи - у фоторепортажі від 15 квітня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2020 року на своїй сторінці у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, чому споруда старої будівлі школи №34 (нинішнього міського колегіуму) у занедбаному стані та повідомляв, що влада через суд хоче вирішити долю приміщення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аварійна будівля школа Мазепи колегіум демонтаж  
Матеріали по темі