Події

У Житомирській області затримали 25-річного киянина через замах на вбивство: вступився за подругу та підрізав чоловіка

29 June 2021, 13:08

27 червня до поліції надійшло повідомлення від медиків про термінову госпіталізацію жителя с. Головки Чоповицької селищної громади (колишній Малинський район) через проникаюче поранення. Правоохоронці встановили обставини правопорушення та причетного до травмування. Підозрюваного, який з місця події утік, поліцейські затримали уже вранці, попри його спроби сховатись у лісах.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Попередньо встановлено, що таким чином завершився конфлікт між двома парами, які випадково зустрілись увечері, близько 23:00, у магазині села. Словесна перепалка між жінкою та чоловіком (з різних компаній) продовжилась на вулиці у грубій формі. За подругу вступився її «кавалер», застосувавши при цьому аргумент у вигляді ножа.

Опонента з проникаючим пораненням було госпіталізовано до реанімаційного відділення місцевої лікарні, де після оперативного втручання він перебуває під наглядом медиків.

Його кривдник з місця події відразу втік. Утім поліцейські, зібравши відомості про нього та встановивши його особу, розпочали першочергові заходи для пошуку чоловіка. Як з’ясувалось, 25-річний киянин приїхав на гостини до знайомої на вихідні.

Знайшли поліцейські його у цьому ж селі, у хаті-пустці, уже наступного ранку. Упродовж ночі молодик встиг пошукати притулку у лісі та повернутись до населеного пункту.

Його було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушень ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 7 до 15 років.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 20 червня 2021 року в с. Стрижівка (колишній Коростишівський район) між місцевими жителями виник конфлікт, у результаті якого один з чоловіків ножем завдав тілесні ушкодження двом іншим. Поранених ушпиталили, а причетного до події затримали поліцейські. З’ясувалося, що конфлікт виник через ревнощі.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство поранення ніж замах на вбивство конфлікт Малинський район  
Матеріали по темі