Місто

​Виконком у Житомирі затвердив порядок виплати допомоги ФОПам, які не могли працювати у «червоній зоні»

30 June 2021, 10:13

Виконавчий комітет Житомирської міської ради 30 червня затвердив порядок надання допомоги ФОПам на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів у березні-квітні 2021.

«Проєктом рішення запропоновано порядок надання допомоги фізособам-підприємцям на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширення коронавірусної хвороби. Даний порядок було розроблено відповідно до порядку виплати допомоги з державного бюджету, що був затверджений постановою Кабміну №328 від 07.04.21. Дія порядку поширюється на фізичних осіб-підприємців, які відповідають критеріям відбору для виплати допомоги. Розмір допомоги для фізичних осіб-підприємців з місцевого бюджету складає 2000 грн. Виплата проводиться один раз на рік у 2021 році. Щодо подання заяв: жодних додаткових заяв чи документів для здійснення виплати з місцевого бюджету подавати не потрібно. Усі дані вже було отримано засобами захищеного зв’язку від Житомирської ОДА. Це було передбачено порядком виплати допомоги з держбюджету. Проєкт пройшов погодження бюджетної комісії, порядок погоджено. Наразі ми вже відпрацювали перелік фізичних осіб. Загальна їх кількість складає 2145, тож сума до виплати 2 млн 290 тис. грн. На сьогодні вже підготовлений відповідний проєкт рішення виконавчого комітету та на наступне засідання його буде винесено на розгляд», - розповіла директор департаменту економічного розвитку Вікторія Сичова.

Заступник міського голови Світлана Ольшанська розповіла, як саме здійснюватиметься виплата допомоги.

«На наступне засідання ми затвердимо перелік осіб, які отримають виплати з бюджету. Все буде проведено автоматично. Простіша ситуація з Приватбанком, з Ощадбанком, у кого відкриті рахунки. Єдине, є така технічна неможливість – по інших банках доведеться вводити дані вручну. Але це проблема наша, це не проблема ФОПів. Тому наразі ми повністю будемо готові до виплати. Усі списки верифіковані, усі перевірені, щоб ні у кого не виникало питань. Але тут потрібно чітко сказати, що ми маємо право виплачувати допомогу виключно тим фізичним особам-підприємцям, які зайшли через Дію. Тобто якщо хтось не отримає допомогу, значить Дія не підтвердила, що дана особа підпадає під критерії виплати», - пояснила Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, що рішення Житомирської міської ради про виділення 10 млн грн для компенсації підприємцям, які не могли працювати на час перебування Житомирської області в «червоній зоні», було прийняте на сесії 25 березня 2021 року. На початку червня 2021, через 2,5 місяці після прийняття рішення про «карантинну» компенсацію у Житомирі розробили порядок для надання фінансової допомоги ФОПам.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення з третього березня встановити у Житомирській області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Ці карантинні обмеження діяли в області до 6 травня 2021.

Таким чином Житомирська область перебувала в червоній зоні упродовж 63 днів – найдовше серед усіх регіонів України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФОП допомога компенсація карантин червона зона  
Матеріали по темі