Події

​У Житомирі поліція завершила розслідування щодо наркоторговця-військового та його спільників, які збували амфетамін в зоні ООС

2 July 2021, 09:56

У Житомирі перед судом постануть члени організованої групи наркоділків, яких з погонею затримали на околиці Житомира 10 січня 2021.

Про це 1 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«У січні 2021 року правоохоронці викрили чотирьох житомирян, які займалися виготовленням та розповсюдженням наркотичних засобів на Житомирщині та у зоні проведення Операції Об’єднаних сил. Слідчі оголосили учасникам групи підозри у вчиненні кримінальних діянь та 30 червня обвинувальні акти направлено до суду», - йдеться у повідомленні.

Протиправну діяльність групи викрили та задокументували оперативники обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції у взаємодії зі слідчими СУ ГУНП Житомирщини та за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

На початку січня 2021 року поліцейські провели затримання 29-річного житомирянина під час реалізації ним чергової партії амфетаміну вартістю близько 10 тисяч гривень. Чоловік, на той час військовослужбовець ЗСУ, чинив опір правоохоронцям та пошкодив службові автомобілі.

Також у ході слідчих дій правоохоронці викрили у протиправній діяльності ще трьох жителів обласного центру, спільників затриманого: двох чоловіків, віком 53 та 55 років, та 43-річну жінку.

Поліцейські провели низку обшуків за місцями проживання фігурантів, а також у складських приміщеннях та транспортних засобах. У результаті викрили нарколабораторію. Загалом було виявлено наркотичних засобів, на суму, за цінами чорного ринку, понад 1 мільйона гривень.

Крім того, поліцейські вилучили вогнепальну зброю, набої до неї, понад півмільйона гривень у різній валюті, банківські картки, ювелірні вироби та інші цінності та речі, що підтверджували протиправну діяльність учасників групи.

«Усім учасникам групи слідчі оголосили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Крім того, 29-річному житомирянину, який під час затримання чинив опір поліцейським, слідчі вручили підозру за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. А іншому учаснику, 53-річному жителю обласного центру, ще й за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України», - повідомили в поліції.

30 червня досудове розслідування було завершено та обвинувальні акти направлені на розгляд суду. Відповідно до чинного законодавства учасникам групи може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

У поліції також відмітили, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 10 січня 2021 у соцмережі житомиряни повідомляли, що поліція переслідувала автомобіль по вулиці Вітрука, а потім по Корольова в Житомирі, нібито через стрілянину поблизу автовокзалу. Наступного дня правоохоронці розповіли подробиці: затримували групу військових-розвідників, які виготовляли і збували наркотики. У них вилучили «товару» на 1 млн грн, який реалізовували на Житомирщині та в зоні АТО/ООС.

Як повідомляв Житомир.info, 28 січня 2021 житомирські правоохоронці затримали п’ятьох наркоділків, які в закинутому сховищі на околиці селища Озерне виготовляли амфетамін. Подробиці затримання тут. 1 липня 2021 прокуратура повідомила про те, що скерувала до суду обвинувальний акт відносно наркоділків, які «варили» амфетамін у лісопосадці поблизу Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін військовий розвідник суд  
Матеріали по темі