Події

СБУ викрила наркоугруповання: у селищі Житомирської області ділки облаштували лабораторію та щомісяця збували «товару» на 5 млн грн

2 July 2021, 15:17

СБУ знешкодила організоване злочинне угруповання, яке займалося виготовленням і оптовим продажем психотропних речовин. Нарколабораторія розташовувалась в одному з селищ Житомирської області. Щомісяця наркоділки збували амфетаміну на суму до 5 млн грн. Свій «товар» зловмисники реалізовували оптовими партіями власникам спеціалізованих Telegram-каналів для подальшого роздрібного збуту.

Про це 2 липня повідомив пресцентр Управління СБУ у Житомирській області.

«За попередніми даними слідства, наркобізнес організували четверо мешканців Києва і Житомирської області. Для виготовлення психотропів зловмисники облаштували нарколабораторію в одному із селищ на території Ємільчинської ОТГ. Щоб забезпечити цілодобовий нагляд навколо приміщення, ділки встановили відеокамери і датчики руху», – йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, компоненти для виготовлення амфетаміну зловмисники замовляли через інтернет, а також точки торгівлі хімічними сполуками.

Під час обшуків у нарколабораторії, а також за місцями проживання і в автомобілях зловмисників, правоохоронці виявили:

• майже 15 л напівфабрикату амфетаміну та фенілнітропропілену (прекурсор, необхідний для виготовлення психотропних речовин);
• велику кількість хімічних речовин і прекурсорів для синтезу психотропів;
• лабораторне обладнання для виготовлення і фасування амфетаміну;
• систему відеонагляду та засоби зв’язку;
• чорнові записи.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із блокування правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, слідчими Головного управління Національної поліції в Житомирській області та за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Керівниця пресцентру Управління СБУ у Житомирській області Ірина Мартинюк у коментарі Житомир.info уточнила, що обшуки у нарколабораторії проводились 1 липня.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року у Житомирській області співробітники Служби безпеки України блокували діяльність угруповання, учасники якого збували наркотики через Telegram-канал. Щомісяця ділки відправляли до 200 «посилок» із наркотиками і психотропами на щонайменше півмільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики амфетамін СБУ Ємільчинський район  
Матеріали по темі