Місто

Виснажена, але спокійна і дружелюбна: житомирянка шукає нову родину для собаки Тіни

2 July 2021, 17:49

Головною героїнею нашого сюжету стала собака Тіна, їй трохи більше 14 років. Житомирянка Тетяна знайшла собаку кілька днів тому, коли та потребувала допомоги лікарів.

«Я її побачила у вівторок в другій половині дня. Я поверталася додому, і вона була на Лесі Українки, навпроти поліції, біля аптеки, вона там лежала, її трусило, в неї трохи була кровотеча. Я прийняла рішення, що завезу її в лікарню. Ми потрапили з виснаженням, вона практично в анорексичному стані, дуже давно нормально не їла, крім того, в неї поганий стан шкіри. По аналізах зараз точно відомо, що в неї проблеми з печінкою, і їй будь-яке харчування не підходить. За попередніми нашими даними, їй вже більше 14 років, і більшу частину життя її використовували для того, щоб вона народжувала цуценят для продажу», — розповіла Таня.


Тетяна розповідає, що вона одразу зв’язалася з колишньою господаркою собаки, як виявилося, забрати Тіну додому не планують. Тому волонтерка шукає для неї люблячих господарів.

«Не знаю ні ситуації тієї сім’ї. За словами Ольги, їй не підійшов квартирний спосіб життя, вона втекла з квартири, і ось останній раз, коли вона втекла, Ольга не змогла її знайти. І зараз в неї немає вже ні сил, ні можливостей далі опікуватися Тіною», — каже Тетяна.

Журналістам Житомир.info вдалося поспілкуватися з колишньою господаркою Тіни. Вона зазначила, що собака постійно тікала з дому, тому й повертати її не бачить сенсу. Крім того, жінка переконана, що собака має залишитися жити у Тетяни, яка займається її лікуванням.

«Ми змінили місце житла, переїхали у багатоповерхівку, і собаці там некомфортно. Вона постійно тікає. Ми її шукали два дні, а в цей момент її знайшли волонтери і прихистили. Вона знайшла вже господаря – дівчинка-волонтер, яка почала нею займатися. Ми з нею домовилися, вона знає про її долю, ми прекрасно поговорили, і вона вирішила, що в неї є можливість в приватному будинку утримувати собаку. Тіну ніхто не виганяв, не викидав. Є волонтер Тетяна, з якою я розмовляла, і вона хоче собі її залишити», — пояснює колишня власниця Тіни Ольга.

Тетяна зізнається, що за короткий час полюбила Тіну. Каже, що вона не вибаглива та спокійна. І єдине, що їй потрібне — це увага. Залишити собі Тіну Тетяна не планувала, лише хотіла врятувати змученого собаку. Тому наразі головне завдання — знайти Тіні люблячу родину.

«Вона дуже любляча, класна, спокійна, неагресивна, дружня, вона хоче спілкуватися, любить, коли з нею хтось поряд, її обіймають та чухають. Їй треба, що просто біля неї хтось був. Ми шукаємо люблячу сім’ю, якій я також буду допомагати, і ми її будемо лікувати. Я сподіваюся, що ми її вилікуємо. З вас треба тільки любов, прихисток і миска з їжею, щоб вона не була більше голодною. Якщо ти готовий взяти на себе таку відповідальність, а я допоможу з нею, знайдися, людино, бо Тіна дуже чекає та хоче, щоб її любили», — звертається Тетяна.

Якщо ви бажаєте допомогти Тіні чи прихистити її, можете написати Тетяні у Facebook: https://www.facebook.com/tanya.syropyatova

Нагадаємо, 2 червня 2021 року на Крошні у Житомирі з вікна третього поверху чоловік з дружиною викинули собаку. Очевидці викликали поліцію, а тварину завезли до ветеринарної клініки, згодом собака помер. За фактом жорстокого поводження з твариною поліція розпочала кримінальне провадження. 18 червня прокуратура інформувала, що чоловікові повідомили про підозру. Зазначалося, що йому загрожує арешт на пів року або обмеження волі до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2020 року користувачі соцмережі опублікували відео, на якому видно, як жінка схопила собаку за задні лапи, виставила його у вікно головою вниз і трусить, а тварина голосно скавчить. Інцидент стався на 7-му поверсі гуртожитку, що на вулиці Князів Острозьких, 93. На відео відреагували волонтери, вони приїхали на місце, дізналися номер квартири та викликали поліцію. У хаскі діагностували забої, результати передали поліції. Зазначалося, що знущання над цуценям 31-річній житомирянці загрожує штраф або обмеження волі. Станом на 10 грудня хаскі на ім’я Віккі перебувала у волонтерів, адже проходила курс лікування. У щеняти виявили кліщову інфекцію, рахіт, вивихи суглобів. Тварину вилікували, волонтери розповідали, що цуценя дружелюбне та грайливе.

12 січня 2021 року Богунського районного суду м. Житомира виніс постанову, відповідно до якої, житомирянці, яка знущалася над цуценям, призначили штраф у розмірі 3400 грн з конфіскацією тварини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес волонтер волонтерство  
Матеріали по темі