ДОПОМОГА

У День трудоголіка психологи порадили житомирянам, як зберегти спокій та здоров’я

5 July 2021, 18:50

Щорічно 5 липня відзначається День трудоголіка. Це свято всіх тих, хто відданий своїй роботі, і багато чим жертвує заради неї.

Як зберегти спокій та здоров'я тим, хто зловживає понаднормовою роботою? Дізнаємось кілька порад від психолога.


«Треба відпочивати по-різному. Якщо це інформаційного роду діяльність, інтелектуальна, то відпочинок має бути морального і фізичного характеру. Тобто, ми відновлюємо свій емоційний стан через приємні враження, контакт з приємними людьми, через сон, здорове харчування, режим. Тобто, має бути баланс, гідне матеріальне забезпечення, матеріальний вихлоп: якщо я працюю забагато - я повинна мати від цього матеріальний зиск, якщо цього не відбувається – вигорання прийде набагато швидше. Якщо ми говоримо про фізичну працю, їй банально потрібно більше фізичного відпочинку, збалансоване харчування, достатній сон, прогулянки на свіжому повітрі. Вже соціологами встановлено, що 24 дні, неповний місяць, достатнього для того, щоб відновитися фізично і ментально, але при умові, що людина впродовж року зберігає психогігієну своєї праці, баланс сну, відпочинку, харчування, не перепрацьовує, працює суто вісім годин, якщо це по КЗоТу поставлено. І з цих 8 годин вона годину повноцінно обідає, висипається, має змогу купити собі відпочинок, одяг, здорове харчування. Тоді їй буде достатньо раз на рік (майже) місяць відпочити», — розповідає практикуючий психолог-психотерапевт Наталія Горбова.

Нагадаємо, Житомир.info ділився порадами житомирської психологині, як не панікувати на карантині: вправи, критичне мислення та допомога фахівців.

Поради психолога щодо дій в ситуаціях, коли ви бачите намір вчинити самогубство, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поради психолог День трудоголіка робота відпустка  
Матеріали по темі