Здоров'я

Ще у двох містах Житомирської області відкрили центри масової вакцинації

8 July 2021, 11:09

Станом на 7 липня в Україні вже відкрилося 197 центрів масової вакцинації проти COVID-19, в яких щеплюють людей, що записалися до листа очікування через "Дію" або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

«Перелік, дати та час роботи центрів масової вакцинації постійно оновлюються. Будь ласка, перевіряйте, чи працює потрібний вам центр у потрібний вам час на сайті http://vaccination.covid19.gov.ua», - йдеться у повідомленні МОЗ.

За даними міністерства, у Житомирській області наразі працює три центри з вакцинації: у Житомирі, Бердичеві та Новограді-Волинському.

«Центр вакцинації у Бердичеві відкрився два тижні тому, у Новограді-Волинському запрацював у минулі вихідні (3-4 липня). Очікуємо зараз відповідь від Коростенської громади щодо відкриття центру вакцинації та від інших громад, які надіслані відповідні листи», - розповів Житомир.info прессекретар голови ОДА Юрій Мельник.


Заступниця мера Житомира Марія Місюрова зазначила, що в обласному центрі масова вакцинація продовжиться лише у вихідні дні.

«Станом на зараз немає такої потреби, наш центр вакцинації працює з 8:30 до 19:00 у суботу та неділю, ми можемо вакцинувати за день до 2,5 тисяч людей. При виникненні нагальної потреби ми готові проводити вакцинацію і в будні дні, але наразі працюємо лише в суботу та неділю», - пояснила Марія Місюрова.

Скріншот з таблиці МОЗ

У Міністерстві охорони здоров’я також інформують, що центри вакцинації відкриваються у спорткомплексах, на стадіонах, у виставкових і торгово-розважальних центрах, у школах, палацах культури, кінотеатрах, готелях, на заводах, у бізнес-центрах, банках та в медичних установах. Більшість цих центрів працює лише на вихідних, решта працює і в робочі дні.

«У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям. Щеплення здійснюють мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech», - повідомила пресслужба МОЗ.

Нагадаємо, 23 червня 2021 прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити центри масової вакцинації у всіх райцентрах, однак тоді прессектретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник розповів, що територіальні громади на той час відмовлялися створювати центри масової вакцинації через малу кількість бажаючих вакцинуватися.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. 18 червня заступник мера Марія Місюрова в програмі «Тема дня» на Житомир.info розповідала про кампанію з вакцинації проти COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі