ДОПОМОГА

Житомирські волонтери, які плетуть маскувальні сітки в ООС, шукають приміщення в центрі міста

8 July 2021, 17:28

У Житомирі волонтери, які плетуть маскувальні сітки для військовослужбовців з усієї України, шукають приміщення. Цією справою житомиряни займаються з 2014 року. Вони передали вже більше 1000 маскувальних сіток на 25 000 квадратних метрів. Крім цього, волонтери ще створюють спеціальний одяг та килими.

«Дві-три за тиждень, і кожний тиждень дівчата збираються і плетуть, швидкість залежить від того, чи ми робимо це такими стрічками, чи ялиночками, якими набагато швидше плететься, навіть я одна за день можу сплести сітку такими ялиночками, але їх дуже довго готувати. Були такі випадки, коли зверталися за «кікіморами» – накидками-лісовиками, які слугують для того, щоб одна людина могла накритися і її не було видно в місцевості. Ще в нас є волонтерка Людмила Василівна, вона шиє килимки, коли прохолодна пора року, наприклад, в танки на холодні сидіння, щоб було тепло. Приблизно нас 15 зараз. Найстаршій нашій волонтерці 81 рік, вона і плете ці килимки, також дуже багато подушок вона передала на фронт. Сітки доставляються нашим військовим, є волонтери, які самі передають військовим, а буває на пряму до нас звертаються хлопці з різних підрозділів, із добровольчих, ЗСУ», — розповідає волонтерка Анастасія Нестерова.


Зараз житомиряни шукають приміщення, в якому зможуть продовжити свою волонтерську допомогу.

«Це приміщення, де ми плетемо зараз, там планується ремонт, і ми повинні звідти з’їхати, бо будемо заважати. Тому шукаємо нове приміщення. Приміщення бажано таке, щоб нам поставити куб. Він зручний тим, що багато людей одночасно може підходити і плести, тому бажано така кімната, щоб він туди поміщався, і його постійно не згортали, щоб він міг там залишатися і ми нікому не заважали. Також в нас є багато мішків з матеріалами. І, власне, це така пильна робота, постійно буде якийсь пил, ниточки, і хоч, ми постійно прибираємо, але він залишається. Якщо є така можливість, то бажано, щоб приміщення було десь в центрі, бо багато жінок у нас поважного віку, з різних куточків Житомира, щоб їм було зручніше дістатися до місця», — каже Анастасія Нестерова.

Волонтери кажуть, що не завадять додаткові руки та матеріали для плетіння.

«Завжди нам потрібна допомога руками, якщо хтось має змогу і бажання допомогти нашим військовим, запрошуємо долучитися. Також потрібні матеріали, нитки, і якщо хтось може підказати якесь приміщення, яке порожнє чи не використовується, де ми могли б продовжити цю справу, будемо вдячні за ваші поради», — звертається Анастасія.

Якщо бажаєте долучитись до доброї справи, можете написати Анастасії у Facebook чи зателефонувати за цим номером: 093 119 17 03.

Нагадаємо, житомирянки за три роки (за 2017-2019 роки) передали українським воїнам 18 тис. кв. м сітки.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році напередодні зимових свят житомирські бабусі-волонтерки передали в зону ООС власноруч виготовлені речі та написали вірш для військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сітка маскувальна сітка волонтер волонтерство  
Матеріали по темі