Здоров'я

​В області вже працює 4 центри масової вакцинації, у житомирському центрі щеплення робитимуть тільки CoronaVac

9 July 2021, 10:40

Найближчими вихідними в Житомирській області працюватиме 4 центри масової вакцинації: в Житомирі, Новограді-Волинському, Бердичеві та Овручі.

Про це ввечері 8 липня повідомила пресслужба Житомирської ОДА з посиланням на департамент охорони здоров’я.

«У Житомирській області на вихідних працюватимуть вже 4 центри масової вакцинації від COVID-19, тоді як в Україні вже близько 200 центрів», - йдеться у повідомленні.



Назва населеного пункту

На базі якого приміщення організовано центр вакцинації населення

Графік роботи центру у вихідні дні

м.Житомир

КП “Центр первинної медичної допомоги” Житомирської міської ради на базі ЗОШ 6,

майдан Короленка, 7

08.30-19.00

м.Бердичів

КНП «ЦПМСД» Бердичівської міської ради на базі НВК №4,

вул. Вінницька, 53

09.00-13.00

м.Новоград-Волинський

КНП «ЦПМСД м.Новоград-Волинського» на базі АЗПСМ №6,

вул. Наталії Оржевської, 13

09.00-14.00

м.Овруч

КНП «Овруцький центр первинної медико-санітарної допомоги» на базі Будинку культури,

вул. Тараса Шевченка, 46

09.00-13.00

«Всі охочі вакцинуватися можуть це зробити навіть без попереднього запису незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. При собі обов’язково треба мати паспорт та ідентифікаційний код для введення в електронний облік», - йдеться у повідомленні.

У ОДА зазначають, що мобільні бригади проводитимуть імунізацію вакциною CoronaVaс (усіх бажаючих) та вакциною AstraZeneca (тих, кому потрібна ревакцинація).

Водночас пресслужба Житомирської міської ради 8 липня повідомила, що 10 та 11 липня у центрі вакцинації в Житомирі можна буде отримати щеплення лише вакциною CoronaVac, усім, кому потрібна ревакцинація вакциною AstraZeneca, радять звертатися до стаціонарних пунктів щеплень.

«10-11 липня Центр вакцинації у Житомирі щеплюватиме тільки CoronaVac, а ревакциновувати AstraZeneca не буде. У Центрі кажуть: у більшості терміни ревакцинації AstraZeneca припадали на червень-липень, вакциновані у травні отримають другу дозу у серпні. Наразі ревакцинуватися AstraZeneca можна в будь-якому стаціонарному пункті щеплення (вул. Покровська, 159; площа Польова, 2; вул. Героїв Десантників, 23). У Центрі вакцинації нагадують, що цими вихідними ревакцинуватися CoronaVac варто першим відвідувачам Центру - тим, хто отримав першу дозу 12-13 червня. У Житомирі вже вакциновано трохи більш як 26 тис. осіб, зокрема у Центрі - 6 тис. 420», - йдеться у повідомленні міської ради.

У пресслужбі ОДА зазначили також що від початку вакцинальної кампанії в Житомирській області щеплено 96 396 осіб.

Нагадаємо, за даними МОЗ, станом на 7 липня у Житомирській області було відкрито 3 центри масової вакцинації: у Житомирі, Новограді-Волинському та Бердичеві.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. 18 червня заступник мера Марія Місюрова в програмі «Тема дня» на Житомир.info розповідала про кампанію з вакцинації проти COVID-19.

23 червня 2021 прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити центри масової вакцинації у всіх райцентрах, однак тоді прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник розповів, що територіальні громади на той час відмовлялися створювати центри масової вакцинації через малу кількість бажаючих вакцинуватися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі