Здоров'я

Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna, яка вже за три дні буде в Житомирській області

18 July 2021, 11:22

18 липня Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna, яка до середи, 21 липня, має з’явитися у кожній області.

Про це 18 липня повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

«Сьогодні Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna. Вакцина надана урядом США через глобальну ініціативу COVAX. Це результати нашої командної роботи на рівні президентів, послів та міністрів обох країн. Вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації. Розвезення в регіони розпочнемо вже сьогодні, до середи вакцина буде в кожній області», - йдеться у повідомленні міністра.

Розроблена американською компанією Moderna мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Це значить, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів.

«Не зволікайте, звертайтесь у пункти щеплення, центри вакцинації та отримайте свій захист від коронавірусної хвороби. Візьміть з собою на щеплення батьків, бабусь, дідусів, адже це запорука того, що на свята ви зможете збиратися всією родиною, а не лише онлайн! Ще раз наголошую, найкраща вакцина та, що вже введена в організм та працює для вашого захисту. Усі вакцини, які є в Україні ефективні і дозволені ВООЗ до екстренного використання.Наші медики продовжують нарощувати темпи вакцинації, щоб захистити якомога більше українців. Загалом від початку вакцинації проведено понад 4 млн», - зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, станом на 8 липня у Житомирській області відкрилося 4 центри масової вакцинації: у Житомирі, Новограді-Волинському, Бердичеві та Овручі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тис. доз приїхала до Житомира, вакцинацію почали з медиків міської лікарні №2 ім.Павлусенка. З 13 квітня в Україні розпочали щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech, Житомирській області виділили 5,32 тис. доз цієї китайської вакцини. З 22 червня розпочалася вакцинація проти COVID-19 компаній, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися. Їх щеплюють вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Мінцифри з 1 липня запустили бета-тестування COVID-сертифікатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація щеплення коронавірус COVID-19 центр вакцинації Ляшко Moderna  
Матеріали по темі