Події

Житомирський райсуд оштрафував водія ВАЗ, який намагався об’їхати собаку та врізався в дерево

22 July 2021, 11:28

Житомирський районний суд розглядав справу про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася біля села Вереси весною 2021 року. Водій автомобіля ВАЗ, не впоравшись з керуванням, в’їхав у дерево. Чоловік пояснив, що намагався уникнути наїзду на собаку, тому скерував автомобіль на узбіччя. Суд ухвалив оштрафувати водія на 850 гривень.

Постанову про вказане адміністративне правопорушення Житомирський районний суд виніс 12 липня 2021 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 14 липня.

Сама дорожньо-транспортна пригода трапилася 8 травня 2021 року.

«Восьмого травня 2021 року о 07 годині 40 хвилин ОСОБА_1, рухаючись по вул. Вересівський Шлях з с. Вереси, Житомирського району в напрямку м. Житомир, керуючи автомобілем марки «ВАЗ 2109» (…) не обравши безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та здійснив з`їзд в кювет, в результаті чого транспортний засіб зіштовхнувся з деревом», – йдеться у постанові.

Зазначено, що у судове засідання водій не з`явився, проте звернувся із заявою про слухання справи за його відсутності та вину свою визнав повністю.

Разом з тим, у поясненнях водія було вказано, що під час того, як він рухався з Вересів у напрямку Житомира, на дорогу раптово вибіг собака й, аби уникнути зіткнення з ним, він різко повернув кермо праворуч, в результаті чого і виїхав у кювет, де й зіштовхнувся з деревом.

Скріншот з постанови Житомирського районного суду від 12.07.2021

Врешті, суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченогост. 124 КУпАП та призначає адміністративне стягнення у виді штрафу розміром 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн».

Також з водія на користь держави стягнули 454 грн судового збору.

Нагадаємо, 8 травня 2021 року на Вересівському шляху, що на виїзді з Житомира, автомобіль ВАЗ з’їхав у кювет та протаранив дерево. 30-річного водія, жителя села Вереси, з травмами із місця ДТП забрала швидка допомога.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня 2019 року на вулиці Параджанова у Житомирі 26-річний водій BMW намагався обминути собаку та в’їхав у стовп. Унаслідок двоє дорослих та дворічна дитина потрапили до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія околиця Вересівський шлях собака суд постанова  
Матеріали по темі