Місто

​Студенти житомирського університету не можуть вступити в магістратуру, бо затримали видачу дипломів, у закладі ситуацію обіцяють вирішити

23 July 2021, 14:58

У соціальній мережі житомиряни обурюються, що студентам-бакалаврам Поліського національного університету станом на 23 липня не видали дипломи, а лише довідки, і студенти не можуть продовжити навчання в магістратурі. В університеті кажуть, що така ситуація лише по одній спеціальності і найближчим часом студенти отримають дипломи та зможуть вступити до магістратури у вересні, коли буде додатковий набір.

Допис у Facebook 22 липня розмістила Аліна Власюк.

«Увага!!!!Поліський національний університет не може видати своїм студентам бакалаврату дипломи… В магістратуру з однією довідкою вступити не можливо…», – йдеться у повідомленні.



Ректор університету Олег Скидан у коментарі Житомир.info пояснив, що ситуація виникла, бо Національне агентство з питань якості освіти відтермінувало засідання, на якому мають прийняті рішення про акредитацію спеціальності.

«Така ситуація тільки по одній спеціальності по туризму. Ми предметно з кожним студентом і батьками поспілкувались, пояснили, що тут абсолютно не наша вина. Кожна спеціальність кожні 5 років проходить акредитацію, при проходженні акредитації ми були не згодні з деякими позиціями і справа пішла на повторний розгляд, і у вівторок (27 липня, - ред.) буде засідання Національного агентства з питань якості освіти, де буде прийнято рішення про акредитацію, а сьогодні, 23 липня останній день прийому документів у магістратуру і буквально цих декілька днів не вистачило. Агенство не може підлаштовуватись під нас, хоча вони теж мали б розуміти», – зазначив Олег Скидан.

На магістратуру планують вступати 10 студентів з тих, хто не отримав ще диплом. В університеті обіцяють посприяти у вступі.

«Таких студентів близько 30-35. Вони диплом отримають на наступному тижні. З цих студентів лише 10 здали ЗНО з іноземної мови і лише ці 10 можуть вступати в магістратуру. Ми з ними усіма поспілкувались, пояснили ситуацію. Вони поступлять, тільки з 15 вересня, коли буде додатковий набір. Ми вирішимо питання і певних пільгових умов, бо ми теж на себе беремо відповідальність, хоч це і не з нашої вини відбулося. Діти і батьки нервуються, ми розуміємо. Нам в тому ж Національному агенстві сказали, що вони можуть поступати по довідках, а диплом має бути на момент зарахування, яке відбувається в серпні, а як виявилось на практиці, єдина державна база з питань освіти цю довідку приймати не хоче, вона хоче номер диплома», – додає Олег Скидан.

Також ректор університету зазначив, що цю ситуацію під час вступної кампанії використовують і недобросовісні конкуренти, щоб нашкодити іміджу навчального закладу.

Нагадаємо, наказом Міністерства освіти і науки від 3 березня 2020 року Житомирський національний агроекологічний університет перейменований у Поліський національний університет.

Як повідомляв Житомир.info, У МОН 2 лютого 2021 року підписали наказ про призначення Олега Скидана ректором Поліського національного університету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліський національний університет диплом магістратура студент Скидан  
Матеріали по темі