Культура

У Новограді-Волинському стартувало міжнародне свято «Лесині джерела», яке триватиме три дні

23 July 2021, 15:36

У місті Новоград-Волинський Житомирської області 23 липня стартував 34-й міжнародний фестиваль «Лесині джерела». Святкування традиційно триватиме три дні.

Про це повідомляє пресслужба Новоград-Волинської міської ради.

«У Новограді-Волинському, на батьківщині Лесі Українки, у рік 150-річчя від дня її народження, стартувало Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Протягом трьох днів – 23, 24 та 25 липня – місто стане серцем поезії та запального українського танцю, місцем високого духовного спілкування щирих та добрих людей», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, зокрема, що в рамках мистецького свята 23 липня відбулася презентація художнього розпису «Історична ретроспектива нашого міста» на стіні Новоград-Волинського краєзнавчого музею. Також цього дня в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся захід для дітей «Як дитиною, бувало….».

Програма Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», присвяченого 150-річчю від дня народження Лесі Українки, – ТУТ

Нагадаємо, 9 січня 2020 голова Житомирської облради минулого скликання Володимир Ширма підписав розпорядження про затвердження плану заходів з відзначення в області 150-річчя з дня народження Лесі Українки, першим пунктом якого була підготовка клопотання перед президентом про оголошення 2021 року в Україні роком Лесі Українки.

29 січня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ «Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки».

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела» проходило у «карантинному» форматі: заходи проходитимуть без масових святкувань і протягом одного дня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка Лесині джерела Новоград-Волинський  
Матеріали по темі