Фоторепортаж

Який вигляд має провулок Заньковецької у Житомирі. Фоторепортаж

4 August 2021, 15:21

Рівно 167 років тому народилася видатна українська акторка, музична діячка Марія Заньковецька. У Житомирі на її честь названий короткий провулок довжиною всього 230 метрів, що знаходиться в частині міста, яку називають Путятинка. До червня 2016 року цей провулок мав назву «2-й Першотравневий провулок».

Починається він від вулиці Святослава Ріхтера і прямує на південний захід, впираючись у двори 1-го Бердичівського провулку, майже з’єднуючи вулицю Святослава Ріхтера з Великою Бердичівською.

Майже весь провулок складається з приватного сектору. Лише на початку та наприкінці стоять багатоповерхівки, які належать до сусідніх вулиць. Асфальтне покриття є лише біля багатоповерхівок, більша частина провулку незаасфальтована.

Тут розташовані старі приватні будинки, які кожний господар модернізує на свій смак. За словами місцевих, один з розташованих тут будинків належав поміщиці Тичковій. Зі старовини, що збереглася, – це ковані елементи зливних жолобів.

Майже на кожному будинку – нові таблички, проте збереглося і кілька старих.

Характерними рисами провулку є досить високі, суцільні паркани, що не дивно, враховуючи великий людський трафік, супутникові антени майже на кожному будинку та велика концентрація котиків на квадратний метр.

Фоторепортаж з вулиці Олени Пчілки та провулку Косачів у Житомирі, відзнятий 17 липня 2021 року, – тут

Фото з Вільського шляху – найдовшої у Житомирі вулиці – дивіться у репортажі від 19 вересня 2019 року

Фоторепортаж з вулиці Лесі Українки, відзнятий 25 лютого 2019 року, у день 148-річчя з дня народження відомої письменниці, дивіться тут

Фотокускурсію житомирською вулицею Івана Франка, відзняту 27 серпня 2018 року, до 162 річниці з дня народження Великого Каменяра, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: провулок Заньковецької  
Матеріали по темі