Влада

Житомирська ОДА виплатить по 10 тис. грн стипендій 20 представникам обдарованої молоді. Список

10 August 2021, 10:56

З метою стимулювання та підтримки обдарованої молоді 20 осіб отримають стипендію Житомирської обласної державної адміністрації у розмірі по 10 тисяч грн кожен.

Відповідне розпорядження в.о.голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко підписала 5 серпня 2021 року.

«Призначити 20 щорічних стипендій Житомирської обласної державної адміністрації особам з числа обдарованої молоді по 10 000, 00 гривень кожному», – йдеться у документі.

За наукові, творчі та спортивні досягнення призначено 18 стипендій.

За особисту мужність стипендію отримає Віка Зарицька з дивним, на нашу думку, формулюванням «за відвагу, а саме за здобуття професії з технічних видів розвідки». В 2020 році Зарицька була студенткою Житомирського військового інститут ім. С.П. Корольова і виборола І місце на студентському чемпіонаті України з гирьового спорту.

Ще дві стипендії призначені за внесок у забезпечення молодіжного руху, їх отримають Вікторія Безсмертна, яка входила до ініціативної групи з підготовки установчих зборів щодо формування молодіжної ради при Житомирській ОДА, та Іванна Яцик, донька кандидатки філософських науки Ірини Яцик та радника мера Житомира на громадських засадах Сергія Яцика. В 2020 році 16-річна Іванна Яцик під час онлайн-святкування Дня молоді розповідала, як стати поліглотом та поїхати навчатись в американську школу житомирському школяру.

Виплати стипендій департамент культури, молоді та спорту ОДА має провести у серпні-вересні 2021 року.




Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році стипендії Житомирської ОДА призначили 18 молодим людям за наукові, творчі та спортивні досягнення, стипендію за внесок у забезпечення молодіжного руху отримав голова студентського братства ЖДУ Віталій Горячий, а за особисту мужність Вадим Невмержицький – за порятунок двох підлітків на водоймі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія ОДА молодь  
Матеріали по темі