Новини компаній

​Різниця між австрійською і німецькою мовами

2 September 2021, 11:31

У процесі вивчення німецької мови вас може очікувати дивний сюрприз після приїзду до Німеччини. Німці на півдні, півночі і в центрі країни розмовляють на цілком різних діалектах, кількість яких може досягати 250. Австрійський мова є різновидом німецької мови. Його також називають баварським діалектом. Інші лінгвісти доводять, що австрійський є самостійною версією німецької мови.

Основними відомими діалектами в німецькому можна назвати:

  • фряжский - на півночі ФРН;
  • нижньонімецький - від кордону з Нідерландами до східної Пруссії;
  • средненемецкого - тягнеться від кордону з Люксембургом на схід до Сілезії;
  • східно-франкський - в самому центрі країни;
  • алеманскій - поширений на території Австрії;
  • баварської-австрійський - також поширений в Австрії.

Як зароджувався німецьку мову і його діалекти?

Сучасний німецький бере своє коріння з индогерманских сім'ї мов, відомої вже з 4 тис. До н.е. Ключовими філологічними подіями, що вплинули на розвиток мови стали 4 переміщення приголосних. Ці мовні явища почалися з 600 року н.е. Сучасна історія мови почалася з творчості Й.Гете.

Австрійський мова відрізняється від німецького в лексиці, граматиці, синтаксисі та морфології. Значний вплив на становлення мови справила культурне життя і традиції Відня. З 12-13 століть в ньому почали формуватися саме австрійські слова на позначення різних видів діяльності, домашнього господарства і національних страв.

Які привілеї дає знання сучасної німецької мови?

Сьогодні спостерігаються активні міжмовних лексичні міграції, які призводять до запозичення іноземних слів. Важливо підтримувати історичну чистоту мови, щоб він не засмічувався неологізмами, іноземними словами, сленгом і спрощеннями.

Знання німецької мови на високому рівні дозволяє безкоштовно навчатися в коледжах, вищих школах і державних університетах ФРН і Австрії. Важливо вчасно почати вивчення. Німецька мова в Києві можна вчити самостійно по відеоуроку, на курсах, в онлайн школах, при мовних клубах і посольствах, з приватним репетитором.

Безкоштовне навчання в держуніверситетах ФРН

● Проходження річних підготовчих курсів в Штуенколлеге;

● Рівні володіння німецькою - В2, С1 (за результатами іспиту TestDaf)

Безкоштовне навчання в держуніверситетах Австрії

● Навчання 1-2 роки на підготовчих курсах в Австрії або закінчення 2-х курсів в українському вузі;

● Рівень знання німецької - С1 і вище

Де і як краще вчити німецьку мову?

Ця мова не такий простий, він має складну граматику та вимову. Тому вивчати його найкраще з репетитором або на курсах. Знайти професійного репетитора з перевіреною кваліфікацією завжди можна на сайті Буки. Там же ви можете вибрати і носія мови. Займатися з педагогом можна як очно, так і онлайн.

Буки - це сервіс з високим рейтингом, семирічним досвідом і визнанням сотень тисяч користувачів. З компанією співпрацює більше 90 тис. Викладачів з України та інших країн. Багато з них пройшли співбесіди, професійну сертифікацію і отримали позначку «Перевірений репетитор». На сайті також є вся необхідна інформація для навчання: матеріали для самопідготовки і самоперевірки, блоги викладачів з корисною навчальною інформацією, новини освіти.

Буки має зручний інтерфейс і розширену систему пошуку репетиторів: по місту і формату проведення занять, рівнем викладання, цінами, рейтингу, відгуками клієнтів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: австрійська мова німецька мова  
Матеріали по темі