Події

​Знешкодили терористів, які вимагали прийняття політичних рішень, гелікоптер і пів мільйона доларів: у Житомирі завершились навчання СБУ

24 September 2021, 12:44

СБУ відпрацювала тактику нейтралізації терористичної групи на об’єкті критичної інфраструктури у Житомирі.

Про це 24 вересня повідомили в пресцентрі СБУ в житомирській області.

«СБУ провела термінові тактико-спеціальні навчання на об’єкті підвищеної небезпеки у Житомирі. Тренування відбулися у максимально наближених до реальних умовах», - йдеться у повідомленні.

За легендою відпрацювань, група умовних терористів захопила одне із приміщень держпідприємства «Комбінат «Рекорд», забарикадувавшись у ньому разом із заручниками. Зловмисники висунули до керівництва області низку вимог як політичного, так і економічного характеру. За задумом «терористів», під їх тиском представники топполітикуму країни мали прийняти низку політичних рішень під час спеціально організованого прямого ефіру. Серед економічних вимог ‒ військовий гелікоптер та пів мільйона доларів США готівкою.

Для безпеки «заручників» правоохоронці вели активні переговори зі зловмисниками. Проте, «противник» не йшов на результативний контакт і проявляв «агресію». Тому було прийнято рішення про його нейтралізацію.

У результаті успішно проведеної спецоперації правоохоронці знешкодили «терористів» і звільнили «заручників».

«У тренуваннях взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Національної гвардії, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, представники органів влади і місцевого самоврядування. Силову фазу навчань відпрацьовували спецпризначенці різних правоохоронних відомств для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам. Після завершення заходів організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань і визначили напрямки подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання і нейтралізації загроз державній безпеці України», - повідомили в СБУ.


Відео поліції

Нагадаємо, вранці 23 вересня СБУ повідомила про раптові антитерористичні навчання на комбінаті «Рекорд», що на околиці Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2021 СБУ повідомляла про заплановані антитерористичні навчання, які проводитимуть на півночі Житомирської області з 10 по 16 вересня: попереджали місцевих жителів про можливі перевірки документів та огляд автомобілів.

Після завершення навчать 16 вересня пресслужба СБУ розповіла, як на кордоні в Житомирській області «ловили диверсантів», які планували за допомогою безпілотника підірвати військову базу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ навчання тероризм заручник комбінат Рекорд  
Матеріали по темі