Суспільство

До пологових будинків Житомирської області відновлюють поставки «пакунків малюка»

1 October 2021, 17:53

З початку 2021 року в Житомирській області майже 1600 сімей отримали державну допомогу у виді «пакунка малюка».

Про це 1 жовтня повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на інформацію департаменту соціального захисту населення.

«З початку цього року в пологових будинках області народилося 6333 дитини. Для забезпечення такою допомогою новонароджених дітей нашої області видано 1582 «бебі-бокси», – йдеться у повідомленні.

Зі слів начальниці відділу державних соціальних допомог Житомирської ОДА Людмили Василевської, останні поставки пакунків були у березні 2021 року. Нині поставки відновлюються.

«З 27 числа (вересня) відновлено постачання по всій Україні. Наша область отримає перші пакунки, зокрема це медичні заклади міста Коростеня та міста Житомира – лікарня №1», – розповіла Людмила Василевська.

Відео з сайту ОДА

Допомогу можна отримати впродовж 30 днів після народження дитини. У разі неотримання такої допомоги з незалежних від батьків причин вони можуть звернутися за грошовою компенсацією вартості натуральної допомоги «пакунок малюка».

Крім того, з 01 липня 2021 року виплата такої компенсації проводиться за бажанням батьків замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

В ОДА нагадують, що президент підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» № 1359-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2021 року.

Закон закріплює повноваження з призначення та виплати такого виду державної допомоги за органами соціального захисту населення за місцем проживання батьків (усиновлювачів, опікуна, піклувальника) новонародженого.

При цьому допомога «пакунок малюка» не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини (41 280 гривень).

Також цим законом закріплюється вартість «пакунка малюка» на рівні трьох розмірів прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель. Кінцева ціна визначається в результаті закупівельного аукціону.

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на сьогодні становить 6039 грн.

Із заявою щодо призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» з січня 2021 року в Житомирській області звернулися 4729 осіб, з яких 4631 особі її призначено.

Що нині входить у «пакунок малюка» – нижче у скріншотах:

Як повідомляв Житомир.info, в Україні в лютому 2021 року поновили видачу «пакунків малюка»: 26 лютого Житомирський обласний перинатальний центр отримав 160 «пакунків малюка», вартість одного – 5 тис. 170 грн. Відтак, з лютого по квітень 2021 року в Житомирській області видали 1196 «пакунків малюка» для новонароджених діток.

Що входить в оновлений «пакунок малюка», дивіться у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка бебі-бокс  
Матеріали по темі