Фоторепортаж

​Екологічна стежка, гори сміття, пляж, бігуни та плавець: Богунський кар’єр у Житомирі восени. Фоторепортаж

5 October 2021, 16:31

Богунський кар’єр - популярне місце літнього відпочинку житомирян. Та окрім літнього пляжного відпочинку тут можна гарно провести час і восени: навколо кар’єру є облаштована лісівниками екологічна стежка.

Містки через річку Довжик, дерев’яні сходи та лавки доповнюють красу лісової природи і створюють тут чудові локації для осінніх фото. Хоча у будній день тут немає відпочивальників, проте судячи з розкиданих тут пляшок з-під алкоголю та іншого сміття це місце дуже популярне.

По всьому маршруту екологічної стежки встановлені інформаційні стенди, які розповідають про ліс та його жителів. Також повсюди у лісі стоять стенди з проханням не смітити та не палити багаття. На жаль, це не дуже допомагає. Кілька плакатів на стежці пошкоджені, проте лісівники зараз працюють над їх відновленням.

На кар’єрі з самого ранку купаються плавці-екстремали. По маршруту екостежки тренується багато бігунів.

У лісі на малинниках стигнуть ягоди, частина дерев вже вкрита жовтим листям, тож незабаром вся ця містина перетвориться на одну величезну осінню фотозону. Приходячи сюди, все ж не забудьте забрати своє сміття, а при нагоді захопіть з собою сміттєві пакети та зробіть цю місцину ще красивішою.

Нагадаємо, на околиці Житомира власник земельної ділянки зводить паркан біля Богунського кар’єру, місцеві мешканці виступили проти будівництва та 24 травня 2021 року зібралися на місці забудови, аби обговорити це питання. Мешканці, які виступали проти будівництва біля Богунського кар’єру, 2 червня зустрілися з власником земельної ділянки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологічна стежка лісівник Богунський кар’єр  
Матеріали по темі