Суспільство

​У Новограді-Волинському висадили алею пам’яті про жінок, які загинули на сході України

22 October 2021, 16:25

У Новоград-Волинській міській територіальній громаді висадили алею пам’яті на честь жінок-захисниць України, які загинули в російсько-українській війні.

Про це 19 жовтня повідомила пресслужба Новоград-Волинської міської ради на сторінці в соціальній мережі.

«Алею пам’яті на честь жінок-воїнів, що віддали життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України було висаджено біля Меморіалу загиблим учасникам АТО. Ініціаторами Всеукраїнського проєкту висадження Алей пам’яті на честь жінок, які загинули під час російсько-української війни є «Жіночий ветеранський рух». Алея пам’яті налічує 20 яблунь, кожна з них присвячена загиблій жінці на цій війні. Серед них - військові медики, кулеметниці, розвідниці та волонтерки. Поряд з кожною яблунею встановлено іменну пам’ятну табличку з короткою інформацією про загиблу, а також напис «Мамо не плач. Я розквітну весною» – на знак пам’яті про Героїнь і як символ майбутньої перемоги. Відкрито загальну табличку, яка містить QR-код, перейшовши за яким можна переглянути історії загиблих жінок-захисниць та документальні фільми. Одну із яблунь присвячено Сабіні Галицькій, яка народилась у м. Новограді-Волинському та навчалась у Новоград-Волинському медичному фаховому коледжі. Група, у якій перебувала військовий медик Сабіна Галицька, виконувала бойове завдання у Луганський області. У наших військових влучив ворожий снаряд. Відкрити загальну табличку надано можливість мамі загиблої захисниці Сабіни Галицької, міському голові Миколі Боровцю, голові жіночого ветеранського руху Андріані Сусак та депутату районної ради Миколі Іванюку», - йдеться у повідомленні.

Голова жіночого ветеранського руху Андріана Сусак зазначила, що цей проєкт є складовою нової патріотичної історії України та її сучасного сприйняття. Головна мета проєкту вшанування пам’яті героїчного подвигу жінок, які віддали своє життя за цілісність та незалежність нашої країни. Щоб їхні рідні та близькі могли підійти до квітучої яблуні рідної людини. Завдяки розміщеному qr-коду можна переглянути фільм, якими вони були.

Нагадаємо, про убиту в АТО медсестру Сабіну Галицьку з Житомирської області зняли фільм.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2021 року у Житомирі висадили 16 яблунь у пам’ять про жінок-військовослужбовиць, які загинули на сході України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алея пам'яті яблуня Новоград-Волинський військові  
Матеріали по темі