Політика

На Житомирщині за день висадили 1 млн дерев в межах програми Президента «Зелена Країна»

26 October 2021, 13:14

На Житомирщині за один день висадили 1 мільйон дерев.

В рамках ініціативи президента Володимира Зеленського «Зелена Країна» лісівники разом з представниками команди «Слуга Народу» відновлювали лісові культури в різних куточках області.

«Програма президента «Зелена країна» стартувала по всій країні, в тому числі й на Житомирщині. Весняна лісокультурна кампанія лісівниками Житомирщини виконана з перевиконанням При плані – 5 тис. га лісовідновлення, лісівники виконали 5 860 га. Саме сьогодні лісівниками всіх лісогосподарських підприємств, їх в області 20, має бути висаджено близько 170 га, якщо говорити про кількість дерев – це 1 млн», – говорить начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.


Саджанці сосни Арсеній Пушкаренко власноруч саджав у Попільні. За словами народного депутата України, програма президента «Зелена Країна» – це про майбутнє.

«Ініціатива президента висадити протягом 3 років 1 млрд – це ініціатива, яка покликана поліпшити екологічну ситуацію в Україні. Сьогодні бачимо світові та європейські тенденції щодо відновлення лісів, проводяться програми по їх збереженню, і сьогодні Україна не виняток», – говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Поліські ліси минулого року постраждали від масштабних пожеж, тому вкрай важливо відновлювати лісові культури та берегти те, що ми маємо, переконаний голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

«Вкрай важливо, тому що на Поліссі багато лісів. З них живе вся наша область та половина Україні, приблизно 1 млн га лісів – це промислові підприємства, робочі міста, та легені нашої країни», – каже голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

До акції з висадження 1 млн дерев долучився й Баранівський лісгосп.

«Ми знаходимося у Баранівському лісництві, площа ділянки 2 гектари, і тут ми будемо створювати змішані культури: сосна звичайна та дуб черешчатий. Сьогодні в рамках цієї акції плануємо висадити 120 тисяч дерев», – розповідає директор ДП «Бараніське лісомисливське господарство» Анатолій Остудімов.

Тут ліс саджали освітяни, місцева влада та народні депутати.

«Ліс – це легені планети. Екологія у нас непогана, але не так далеко Чорнобиль, тому чим більше посадимо, тим буде чистіше. Мають долучитися всі», – говорить депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Олександр Ющенко.

«Зараз я знаходжусь на Житомирщині, у Коростишівській громаді, де ми садимо ялинки та берези, щоб зробили цей край ще більш мальовничий та зеленим», – додав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Анатолій Остапенко.

Всі мають об’єднатися навколо доброї справи, переконана народна депутатка Тетяна Циба.

«Безумовно – це важливо. Ми всі бачимо, що клімат змінюється, дихати стає важче. Слава Богу, Житомирщина не так це відчуває, бо це справжнє Полісся. Але ніколи не завадить трохи природі допомогти. Чим більше людей буде до цього свідомо ставитися, тим краще для всіх», – каже народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Циба.

«Створюємо ліси разом». Заходь на сайт «Зелена країна», реєструйся та бери участь в акції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко нардеп Слуга народу Баранівка дерево ліс  
Матеріали по темі