Місто

У Житомирі на три нічні заклади склали протоколи за відсутність COVID-документів у персоналу й відвідувачів

2 November 2021, 12:36

У Житомирі за перші дні «червоної» зони поліцейські зафіксували понад 20 порушень встановлених карантинних обмежень.

Про це 2 листопада повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Поліцейські Житомирського районного управління поліції разом з працівниками Держпродспоживслужби та членами громадських формувань з охорони порядку щоденно проводять рейди по дотриманню карантинних обмежень містянами. З початку переходу області до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки зафіксовано понад два десятки порушень вимог чинного законодавства», – йдеться у повідомленні.

За ці дні правоохоронці обласного центру перевірили більше сотні суб’єктів господарювання. Серед них ринки, торгівельні центри, заклади громадського харчування та промислові магазини.

«Основна мета таких рейдів – попередження порушень карантинних обмежень містянами. Ми, у першу чергу, нагадуємо, роз’яснюємо і попереджаємо працівників та власників суб’єктів господарювання про важливість дотримання встановлених вимог. Лише у випадках відвертого ігнорування складаються адміністративні матеріали», – розповідає заступник начальника Житомирського районного управління поліції з превентивної діяльності Володимир Богдан.

Відтак із 22 зафіксованих поліцейськими документально правопорушень, 10 – пов’язані із карантинними обмеженнями працівниками розважальних, торгівельних закладів та інших установ. Три адміністративні протоколи були складені на адміністрацію розважальних закладів з нічним режимом роботи, відвідувачі та персонал яких не мали підтверджуючих документів про повну імунізацію чи відсутність ознак Covid-19. Інші 12 випадків стосуються ігнорування містянами правил носіння засобів індивідуального захисту у місцях загального користування.

У поліції нагадують, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» слід обов'язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м та інших обмежень у різних сферах діяльності.

Зазначимо, що загалом у Житомирській області за перші дні «червоної» зони, 30-31 жовтня 2021 року, поліцейські склали 224 протоколи за порушення встановлених карантинних обмежень. Більшість стосувалися ігнорування громадянами вимог щодо використання засобів індивідуального захисту.

Як повідомляв Житомир.info, з 30 жовтня Житомирська область перейшла до червоної зони. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцинація щеплення карантин сертифікат протокол  
Матеріали по темі