Здоров'я

​У Житомирі щодоби до лікарень госпіталізують до пів сотні пацієнтів з коронавірусом, - Марія Місюрова

3 November 2021, 10:42

У Житомирі станом на ранок 3 листопада у лікарнях з коронавірусом знаходяться понад 400 пацієнтів, в тому числі і діти. Щодоби до медзакладів госпіталізують від 45 до 50 хворих.

Про це 3 листопада під час засідання виконавчого комітету розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова.

«Станом на ранок, у нас 189 пацієнтів у першій лікарні, 211 в другій. На превеликий жаль добова госпіталізація - від 45 до 50 пацієнтів. Заразу нас є трохи розвантаженість, бо приймає обласна лікарня. Працює дитяча лікарня імені Башека, саме ковідне відділення, станом на ранок було 30 пацієнтів, на щастя діти хворіють не так важко, пацієнти середньої важкості і вони не потребують кисневої дотації. Ситуація по вакцинації: вчора зроблено 1600 щеплень по місту, практично починаючи з суботи та неділі було 2500-2700, зараз менше 1500 за добу немає. Хочу наголосити, щоб всі ставилися з розумінням і повагою до сімейних лікарів, бо зараз їм потрібно не лише видавати COVID-сертифікати, не треба забувати про людей, яким потрібна медична допомога і лікарі зараз працюють 24 на 7, і в центрах вакцинації, і в пунктах щеплення, і на прийомах, бо це ніхто не відміняв. Тому, будь ласка, зв’язуйтесь з сімейними лікарями, з реєстратурою, все пояснюємо і прошу все-таки завантажувати додаток «Дія», - зазначила Марія Місюрова.

Інфографіка з сайту міської ради

Міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що ситуація з киснем в лікарнях міста стабілізується.

«З киснем ситуація складна і в нас і по всій Україні, але зараз вже запрацювали заводи і думаю, що ситуація вирівняється. Але позавчора у зв’язку з тим, що машина прийшла не по графіку зранку, була складна ситуація по першій лікарні і ми перекинули кисень з інших лікарень, і після обіду машина прийшла і знову є запаси, все нормально», - зазначив Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 3 листопада за добу від ускладнень СOVID-19 померли 30 жителів Житомирської області. За добу в області виявили 660 новий випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня пацієнт госпіталізація  
Матеріали по темі