Місто

Фонд держмайна пів року намагається продати адмінбудівлю в центрі Житомира: ціну знизили до 5 млн 835 тис. грн

22 November 2021, 11:16

Фонд державного майна продовжує шукати охочих придбати єдиний майновий комплекс державного підприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова Національної академії наук України», який знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 44.

Черговий аукціон має відбутися 3 грудня 2021 року. Зауважимо, що ціна на частину триповерхової адміністративної будівлі загальною площею 1282,7 кв.м тепер становить 5 млн 835 грн.

Нагадаємо, перші торги з продажу адмінбудівлі на Пушкінській були заплановані на 14 травня 2021 року, тоді стартова ціна становила 6 млн 003 тис. грн. Охочих придбати нерухомість за таку ціну не знайшлося – аукціон не відбувся. Система ProZorro.Продажі автоматично сформувала нове оголошення про аукціон зі зниженою на 50% ціною, але ці торги відмінили.

«Пункт 7-2 Розділу V Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» в редакції від 01 травня 2021 року, з метою досягнення цілей приватизації та забезпечення надходження від приватизації державного майна до Державного бюджету України та у зв'язку з наявністю попиту на об’єкт приватизації», - так Фонд держмайна пояснив причину скасування.

На початку червня приміщення на вул.Пушкінська, 44 знову виставили на торги, знизивши ціну до 5 млн 889 тис. грн, але й цей аукціон не відбувся, а торги зі зниженою вполовину ціною теж відмінили.

«Відповідно до пункту 7-2 Розділу V Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», з метою досягнення цілей приватизації та забезпечення надходження коштів від приватизації державного майна до Державного бюджету України, у зв'язку з наявністю попиту на об’єкт приватизації та враховуючи лист Фонду державного майна України від 07.05.2021 № 10-21-10380», - причина відміни аукціону з початковою ціною 2 млн 944 тис. 500 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в приміщення на вул.Пушкінська, 44 знаходилося управління Державної міграційної служби в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ приватизація аукціон нерухомість вул.Пушкінська інститут НАН 
Матеріали по темі