Місто

​Чому на Ріхтера в Житомирі недоробили дорогу та що показала перевірка якості асфальту

23 November 2021, 14:53

Ремонтні роботи на вулиці Святослава Ріхтера в Житомирі почалися 14 червня 2021 року. Поточний ремонт проводила фірма ПП «Автомагістраль». За умовами договору, відремонтувати мали ділянку від вулиці Івана Кочерги до вулиці Льва Толстого. Але наразі не на всій ділянці уклали новий шар асфальтобетонного покриття.

Чому не всю дорогу заасфальтували, журналісти Житомир.info 23 листопада дізнавалися у заступника міського голови Олександра Шевчука. За його словами, ремонтні роботи планували провести лише на ділянці від вулиці Івана Кочерги до вулиці Гагаріна.

«Так, не планувалося. У нас взагалі були пораховані об'єми до вулиці Івани Мазепи (ред. - мається на увазі вул. Гагаріна). Але тих об’ємів, які були закладені у тендерну документацію, вистачило трохи далі протягти. Далі там асфальтобетон в задовільному стані. Була у нас проблемна ділянка на повороті на вулицю Льва Толстого. Тому вирішили заасфальтувати це перехрестя і зайти на 50 метрів за перехрестя з вулиці Івана Мазепи (ред. Гагаріна) та Святослава Ріхтера, щоб закрити ті об’єми, які були передбачені в тендерній документації», - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Також він зазначив, що додаткових робіт по вулиці Святослава Ріхтера наразі не планується.

«Метрів 70-80 залишився старий асфальтобетон. Якщо там не буде фізичних ушкоджень та ямковості глибиною більше ніж 5 см, то поки так залишається, ні, то на наступний рік зробимо поточний ремонт», - сказав Олександр Шевчук.

Аби перевірити якість ремонту, у вересні зразки асфальту взяли на експертизу, розповідає Олександр Шевчук. За його словами, результати задовільні.

«Оскільки на той момент акти про виконання робіт були не прийняті й роботи були не прийняті, була створена робоча група, в рамках якої було проведено лабораторне обстеження кернів – вирубки укладеного асфальтобетону з визначенням в лабораторії коефіцієнту і відповідності нормам ДБН. Ми побачили при вирубці, що товщина асфальтобетону відповідає заявленим нормам. Після направили до лабораторії, далі отримали результати – коефіцієнт ущільнення та якість асфальтобетону відповідає нормам ДБН 2.3.4. Оскільки, це була заміна верхнього шару асфальту, тобто нижній та основа залишилися старі, то по нормах має бути від 5 до 6 см. Ніде, ні в одному керні не було менш як 6 см», - говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Також він додав: офіційно роботи досі не завершені, тому у разі виявлення недоліків фірма буде їх виправляти за власний кошт.

«Наразі підрядник ще закінчує роботи, роботи він повністю не здав, всі акти ми ще не приймали. Тому будемо визначатися на місці», - каже Олександр Шевчук.

Нагадаємо, ремонтні роботи на вулиці Святослава Ріхтера (від вул. Івана Кочерги до вул. Льва Толстого) почалися 14 червня 2021 року: підрядник ПП «Автомагістраль» за 9 млн 427 тис. грн мав відремонтувати 1,5 км дорожнього покриття та тротуари, замінити люки і зливові решітки.

4 серпня 2021 місцеві жителі повідомили редакції, що під час ремонту тротуару на вулиці Святослава Ріхтера кілька дерев закатали в асфальт. Наступного дня, 5 серпня, начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний повідомив, що закатані в асфальт дерева розчистили.

17 серпня в коментарях журналістам заступник мера Шевчук розповідав, що до вересня планують завершити роботи на вулиці Святослава Ріхтера та почати ремонтувати Театральну. А 29 вересня робоча група з представником громадськості перевіряли якість виконання робіт з поточного ремонту дороги на вулиці Святослава Ріхтера.

Як повідомляв Житомир.info, КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради 7 травня 2021 року уклало три угоди з ПП «Автомагістраль» на поточний ремонт трьох вулиць Житомира – Святослава Ріхтера, Жуйка та Хлібної на загальну вартість 24,4 млн грн: роботи мали завершити до кінця 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ріхтера ремонт асфальт Автомагістраль Шевчук  
Матеріали по темі