Здоров'я

​У Житомирській області зменшується кількість нових хворих на коронавірус, але смертність залишається на високому рівні, - Бунечко

29 November 2021, 11:17

У Житомирській області станом на 29 листопада зменшилась кількість хворих на коронавірус, у порівнянні з серединою листопада. У лікарнях області хворими на коронавірус завантажені 42% ліжок.

Про це 29 листопада під час онлайн-брифінгу розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«За останні два тижні кількість підтверджених випадків захворювання зменшилась на 860 випадків: з 3466 на минулому тижні до 2605. Однак, кількість смертей викликаних коронавірусом, все ще залишається на високому рівні. За два минулі тижні вона дещо зменшилась зі 114 до 96 на тиждень. На жаль, серед тих, хто не пережив хворобу та її наслідки – 48 чоловіків віком від 55 до 90 років та 48 жінок віком від 49 до 89 років, наймолодша з них - жінка 49 років у місті Житомир...У стаціонарах зараз лікуються 1231 хворих на коронавірус, це майже на 200 пацієнтів менше, ніж станом на початок минулого тижня, кисневу підтримку отримують 888 людей, до апаратів ШВЛ підключені 50 хворих. Завантаженість ліжок зараз нижче 42%. Найбільша завантаженість хворими та пацієнтами з підозрами спостерігається у Попільнянській лікарні - майже 67%, Баранівській - 64% та Новоград-Волинському міськрайонному територіальному медичному об'єднанні - 60%», - зазначив Віталій Бунечко.


Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я пропонує посилити вимоги до «жовтої» зони: персонал та відвідувачі закладів повинні мати хоча б одне щеплення проти COVID-19, або негативний ПЛР-тест чи сертифікат про одужання.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 29 листопада за добу в Житомирській області виявили 310 випадків коронавірусу, 11 пацієнтів не змогли подолати хворобу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня завантаженість брифінг Бунечко  
Матеріали по темі