Суспільство

За місяць до Управління Держпраці у Житомирській області надійшло 11 звернень від невакцинованих та відсторонених працівників сфери освіти

30 November 2021, 12:16

З початку листопада до Управління Держпраці у Житомирській області надійшло 11 звернень від працівників державних установ та освітніх закладів, яких відсторонили від виконання службових обов’язків через відсутність щеплення від COVID-19.

Про це 30 листопада повідомила пресслужба Управління Держпраці у Житомирській області з посиланням на інформацію начальника Управління Сергія Сечіна.

Зазначено, що стосовно всіх звернень надано роз’яснення.

«Звернення від відсторонених працівників продовжують надходити. У відповідях ми надаємо роз’яснення щодо процедурної складової. Відсторонення має відбуватися наступним чином – до початку дії наказу МОЗ керівник організації або установи попереджає, а потім ознайомлює із наказом про відсторонення. Якщо працівник не погоджується підписати цей наказ, складається комісійний акт про відмову», – розповів Сергій Сечін.

Також він додав, що якщо керівник не відсторонює таких людей від роботи, то він підлягає адміністративному стягненню, а саме: штрафу до ста сімдесяти тисяч гривень.

Заробітна плата за відстороненими працівниками не зберігається. Строк відсторонення триватиме до усунення причин, що його зумовили.

В Управлінні Держпраці зазначають, що роботодавець може взяти на роботу працівника на місце тимчасово відстороненого працівника.

Нагадаємо, за період з 1 по 12 листопада 2021 року до Управління Держпраці у Житомирській області надійшло 5 звернень від працівників державних установ та освітніх закладів, яких відсторонили від виконання службових обов’язків через відсутність щеплення від COVID-19.

На який термін, як саме мають відсторонювати від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 та чи можуть через це звільнити – 15 листопада 2021 року журналістам розповідали в Управлінні Держпраці у Житомирській області.

З роз’яснення Управління Держпраці щодо відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 можна ознайомитися ТУТ

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 листопада 2021 року в Житомирській області від роботи відсторонили 712 працівників сфери освіти, які з тих чи інших причини відмовилися вакцинуватися проти коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці відсторонення вакцинація робота працівник  
Матеріали по темі