Влада

У 2022 році в Житомирській області не буде окремої програми допомоги учасникам АТО та родинам загиблих

2 December 2021, 10:42

Обласна рада збирається затвердити Програму соціального захисту населення Житомирської області на 2022 рік.

Відповідний проєкт рішення сесії 1 грудня оприлюднили на сайті облради.

В Програму на наступний рік включені три напрями:

соціальна підтримка учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні;

За станом на 1 листопада 2021 року у Житомирській області обліковується 16,2 тис. учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС, 2,0 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни, 381 родина загиблих, померлих військовослужбовців-учасників АТО/ООС та 2 родини Героїв Небесної Сотні.

пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

За станом на 01.07.2021на її території проживає 230,9 тис.постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС або 19 % від загальної чисельності населення області, у тому числі: 50 тис. потерпілих від наслідків аварії дітей, 242 з яких мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС; 6,5 тис. учасників ліквідації наслідків. Кількість постраждалого населення в області за останніх десять років(з 01.07.2012) зменшилася на 62 тисячі осіб або на 21%. Після аварії на Чорнобильській АЕС з місць постійного проживання було евакуйовано та переселено сотні тисяч осіб, і процес цей триває, проте на сьогодні на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення, проживає 137,7 тис. постраждалих, у тому числі 40,1 тис. дітей.

соціальний захист осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті та незахищених верств населення.

«Фінансування заходів щодо виконання Програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів. Фінансування видатків з місцевих бюджетів на виконання повноважень по соціальному захисту населення, наданню соціальних послуг, здійсненню заходів соціальної підтримки громадян, які проживають на їх території, органам місцевого самоврядування необхідно здійснювати на підставі відповідних місцевих програм», - йдеться у проєкті Програми.

По жодному з пунктів трьох напрямів програми не прописана конкретна сума коштів, які планують виділити, а ресурсне забезпечення буде здійснюватися «у межах фінансових можливостей».

Нагадаємо, на 2021 рік обласна рада затверджувала окрему програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні на 2021 рік. В червні 2021 року посадовці доповідали міністру у справах ветеранів України Юлії Лапутіній про виконання програми, на яку департаменту соціального захисту населення ОДА виділили кошти в сумі 5 млн 760 тис. грн.

Станом на грудень 2020 року в Житомирській області обліковувалося 15,5 тис. учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС, 1,6 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни, 376 родин (592 членів сімей) загиблих, померлих військовослужбовців-учасників АТО/ООС та 2 родини Героїв Небесної Сотні.

Як повідомляв Житомир.info, раніше на сесіях обласної ради затверджували щорічні програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО/ООС. В грудні 2020 року був оприлюднений проєкт програми соціальної підтримки родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні, згодом до програми додали учасників АТО/ООС. В затвердженій рішенням сесії від 24 грудня 2020 року програмі обсяги фінансування не визначені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада програма АТО ООС соціальна підтримка 
Матеріали по темі