Новини компаній

​Hyundai Sonata зі США - комплектації, ціни

10 December 2021, 16:31

Hyundai Sonata – один з тих седанів, які українці найчастіше везуть із США. Американські моделі максимально орієнтовані на комфорт та безпеку водія та пасажирів, добре укомплектовані. Але чи варто купувати це авто на місцевому ринку?

На американських автоаукціонах є вдосталь цікавих пропозицій останніх поколінь моделі Соната. І не дивно, адже, наприклад, модифікації сьомої генерації (2014-2019) там купували в середньому по 170 тис. одиниць на рік. Щонайменше третина з них уже перейшла на вторинний ринок.

Сьоме покоління Hyundai Sonata у США

Оскільки виробництво моделі безпосередньо в Штатах було налагоджено ще в 2005 році, сьома Соната вже традиційно отримала характерний, схожий на Ford стиль капота, хромовані елементи на решітці радіатора та по лінії вікна, повітрозабірники на передньому бампері й чіткий молдинг.

Усередині достатньо місця не лише на передніх сидіннях, а й на задньому ряді. Для оздоблення використані якісні матеріали - тканина чи шкірзамінник, які гармонійно поєднуються з пластиковими або хромованими вставками. Безліч електроніки навіть для базових комплектацій, функції допомоги водієві та система безпеки виділяють седан серед конкурентів.

Покоління пропонується в специфікаціях SE, Eco, Sport, Limited, Hybrid. Стандартним є 2.4-літровий бензиновий двигун, для гібриду – 2.0 л, для Eco – турбований 1.6 л. Також доступний 1.7-літровий турбодизель. Можливе встановлення 2.0 л бензинового мотора з турбонаддувом на моделі Sport та Limited.

Американські Hyundai Sonata DN8 (починаючи з 2020 м.р.)

Сонату 8 генерації можна порівняти зі спорткаром: агресивний дизайн, хороша керованість та продуктивність. Просторий преміальний салон, великий перелік стандартних функцій та місткий багажник зробили модель ще більш конкурентоспроможною.

Автомобіль пропонується у комплектаціях SE, SEL, SEL Plus, Limited. Лінійка двигунів включає турбований 1.6-літровий, атмосферні 2.0 л та 2.5 л агрегати. На Hybrid встановлений 2.0 л 4-циліндровий рядник. У 2021 році з'явилася версія N Line з потужним 2.5-л турбомотором на 290 к.с., для якої в 2022 році анонсований випуск Night Edition.

Чому цінується штатівська збірка?

Відповідь проста - вона більш якісна. Це зумовлено високими стандартами, жорстким контролем та відповідальністю за порушення норм. Крім того, автомобілі максимально оснащені електронікою задля найбільшого комфорту та безпеки.

На американській вторинці є можливість підібрати і дешево купити добре обслужену топову Сонату з мінімальним пробігом. Звичайно, з Європи доставка буде швидшою. Але й самі автомобілі будуть російської, китайської чи пакистанської збірки.

Скільки коштує Hyundai Sonata в США? Модель 2021 року з мінімальними пошкодженнями та на ходу – близько 10 500 тисяч доларів. Гібридна версія коштуватиме дорожче – від 13 тисяч. З урахуванням всіх супутніх витрат ціна автомобіля – від 20000 доларів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі