Фоторепортаж

На позачерговій сесії міської ради депутати швидко розглянули питання і запросили до звіту «Житомиргаз». Фоторепортаж

17 December 2021, 11:57

Позачергова сесія Житомирської міської ради, яку мер Сергій Сухомлин терміново скликав на 17 грудня, тривала менше як годину.

У порядку денному було три питання, до яких депутати додали ще кілька звернень. Зокрема, до порядку денного включили питання про щодо газових мереж – депутати запрошують керівництво АТ «Житомиргаз» прозвітувати на наступній сесії.

Питання газових мереж порушила голова фракції «Сила і Честь» Любов Цимбалюк.

«Ми хотіли б почути якусь інформацію про те, якби виглядала ситуація ціни для житомирян на газ і на постачання газу у разі передачі цих мереж місту», - сказала Любов Цимбалюк.

На це мер зауважив, що інформацію міська рада надати не зможе, бо не отримує відповідних даних від «Житомиргаз».

«Ми неодноразово робили звернення на облгаз з приводу розрахунку тарифів і об’єму мереж, які є на балансі. Відповідно до договорів, які свого часу були підписані про передачу мереж комунальної власності на баланс облгазів, вони повинні звітувати перед містом кожен рік за цими договорами. На всі наші офіційні запити відповіді вони не надають. Більш того, свого часу за нашими заявками до них зверталися народні депутати, комітет Верховної ради, але вони так само не надають відповіді. На даний час ми зробили звернення на НКРЕКП, щоб від них отримати ці документи. Після отримання документів ми зможемо зробити відповідні розрахунки», - пояснив Сергій Сухомлин.

Тоді Любов Цимбалюк запропонувала проголосувати за звернення до керівництва «Житомиргаз»: запросити їх на наступну сесію, щоб вони надали всю ту інформацію, яку мали б надати у письмових відповідях, та розповіли про те, що цікавить житомирян.

Мер цю пропозицію підтримав і поставив питання на голосування: 32 депутати підтримали звернення до керівництва АТ «Житомиргаз» щодо звіту про використання мереж на сесії міської ради 24 грудня 2021 року. Після цього голосування Сухомлин закрив позачергову сесію.

Нагадаємо, 16 грудня мер підписав розпорядження про скликання позачергової сесії, у порядку денному якої лише три питання. На початку засідання Сергій Сухомлин пояснив, що сесію скликали для того, щоб списати 30 млн грн різниці в тарифах комунальних підприємств.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2021 року мер Житомира вітав містян з перемогою, бо НКРЕКП затвердила підняття тарифу на розподіл газу АТ «Житомиргаз» лише на 2 копійки, що менше за 1%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія Житомиргаз  
Матеріали по темі