Політика

Житомирські громади отримали ноутбуки для вчителів та шкільні автобуси

17 December 2021, 15:08

Освітяни з різних куточків Житомирської області отримали сучасну техніку для покращення освітнього процесу та нові шкільні автобуси.

Завдяки програмі «Ноутбук кожному вчителю» понад 200 закладів отримали близько 2 500 ноутбуків.

«Сьогодні разом з колегами в облдержадміністрації передали ноутбуки для вчителів Житомирського району та Житомира. Власне, це один з кроків підвищення рівня освіти, надання можливості нашим освітянам, педагогам краще готуватися до уроків, робити їх більш інформаційним», - сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу»Арсеній Пушкаренко.


В рамках програми ноутбуки придбали на умовах співфінансування – 30% громада, 70% держава. Завдяки новій техніці уроки для дітей стануть цікавішими, адже для вчителів відкрилися нові можливості, переконані очільники громад.

«Ми отримали сьогодні 68 ноутбуків, які будуть видані вчителям трьох опорних шкіл у нашій громаді, взагалі у нас 12 шкіл. Звісно, це дуже важливо, тому що діти майже два роки вчилися у режимі онлайн – це перше питання. А друге, сьогодні без ноутбуків жоден вчитель не може підготуватися до уроків, тому це дуже важливо», - говорить Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук.

Також три громади отримали нові шкільні автобуси. За словами голови Житомирської ОДА, саме завдяки співпраці влади на всіх рівнях освітні заклади можуть покращувати матеріальну базу, що безпосередньо впливає на школярів.

«Насправді держава та громади сьогодні повинні бути в партнерських відносинах. Я завжди за приклад ставив міську територіальну громаду, яка відкликається на всі такі ініціативи. Житомирська громада є найбільшою громадою й отримає найбільшу кількість комп'ютерів. Сьогодні ще 3 нових автобуси буде передано у три громади: Попільнянську, Брусилівську та Старосілецьку», - сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Всього у 2021 році Житомирська область отримала 15 автобусів в рамках програми «Шкільний автобус». Завдяки сучасному транспорту школярі навіть із найвіддаленіших куточків добиратимуться до школи вчасно та безпечно.

«Держава в рамках Великого будівництва президента Володимира Зеленського, наша команда «Слуга Народу» розбудовує, якісну інфраструктуру. Ми говоримо сьогодні про самі об’єкти школи і садочки, доїзд до них – дороги, шкільні автобуси, завдяки яким діти комфортно та безпечно будуть доїжджати до навчального процесу», - зазначив народний депутат України, фракція «Слуга Народу»Арсеній Пушкаренко.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко шкільний автобус ноутбук  
Матеріали по темі