Події

Вимагав гроші, а потім вдарив ножем: у Житомирській області нетверезий чоловік поранив 73-річну матір

20 December 2021, 12:46

Жительку одного з сіл Потіївської громади Житомирської області 18 грудня госпіталізували до лікарні з ножовим пораненням. За обґрунтованою підозрою у тяжкому злочині правоохоронці затримали сина потерпілої.

Про це 20 грудня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Про подію поліцейських і медиків сповістили сусіди 73-річної жительки Потіївської громади. Із пораненням у живіт жінку було госпіталізовано до лікарні, де проведено оперативне втручання.

«В обставинах розбирались працівники слідчо-оперативної групи Житомирського райуправління поліції. Попередньо з’ясовано, що до потерпілої додому прийшов 51-річний син, який проживає окремо у тому ж селі. За зібраними свідченнями, чоловік перебував у нетверезому стані і вимагав у матері грошей на власні потреби. У ході словесного конфлікту він раптово вдарив її ножем і пішов геть», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські під час відпрацювання села затримали чоловіка, нині він під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

За фактом спричинення пенсіонерці поранення відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Чоловікові оголошено про підозру та вирішується питання обрання запобіжного заходу.

За чинним законодавством йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 22 жовтня 2021 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомляла про вирок 49-річному жителю Житомирського району, який побив матір, бо не приготувала вечерю, а потім ще й розхитав газовий лічильник, що призвело до витоку газу і загазованості в багатоквартирному будинку. Чоловіка засудили до двох місяців арешту.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2021 року Верховною радою прийнято Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство мати син ножове поранення ніж Потіївська громада  
Матеріали по темі