Події

До суду скерували обвинувачення щодо водія автобуса, який у Житомирській області скоїв ДТП із травмованими і загиблим

6 January 2022, 13:02

Прокурори 6 січня скерували до суду обвинувальний акт стосовно водія міжнародного автобуса, який у вересні 2021 року на трасі Київ – Чоп у Житомирській області скоїв ДТП з дев’ятьма травмованими та одним загиблим.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У четвер, 6 січня, прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно водія автобуса міжнародних пасажирських перевезень за фактом скоєння дорожньо-транспортної події, що призвела до загибелі і травмування пасажирів (ч. 2 ст. 286 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що у вересні 2021 року, близько четвертої години ранку, водій автобуса Neoplan, який перевозив пасажирів за маршрутом Ченстохова (Польща) – Маріуполь, рухаючись трасою Київ – Чоп, поблизу с. Стрибіж Житомирського району скоїв дорожньо-транспортну подію.

«Обвинувачений, проявивши неуважність і безпечність до дорожньої обстановки, не зменшив швидкості руху та зіткнувся із тягачем DAF з напівпричіпом, що рухався попереду. Від зіткнення автобус загорівся. Унаслідок цього один пасажир загинув, ще дев’ять травмувалися, серед яких один отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості», – пише прокуратура.

За клопотанням прокурора, водію автобуса – 30-річному мешканцю Миколаївщини, суд застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення грошової застави на суму понад 190 тис. грн. Наразі водій перебуває під заставою.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва обласної прокуратури, проводило Головне управління Нацполіції в області.

Справу розглядатиме Червоноармійський районний суд. Публічне обвинувачення підтримуватимуть прокурори Житомирської обласної прокуратури.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 4 вересня 2021 року на трасі Київ – Чоп у Житомирській області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю рейсового автобуса Neoplan та вантажівки DAF з подальшим загорянням пасажирського транспортного засобу. За першочерговою інформацією було відомо, що в ДТП постраждали дев’ятеро пасажирів та одна людина загинула. Згодом стало відомо, що в автобусі перебували 25 пасажирів, одинадцятьом з них знадобилась медична допомога. Загинув у ДТП другий водій Neoplan (який на момент аварії відпочивав). Поліція шукала свідків вказаної ДТП.

6 вересня 2021 року водія автобуса Neoplan, який скоїв дорожньо-транспортну подію, взяли під варту з правом внесення застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура обвинувачення ДТП аварія автобус вантажівка пасажир  
Матеріали по темі