Події

​Винним у смерті від коронавірусу підопічної Радомишльського інтернату хотіли зробити отоларинголога, однак суд скасував підозру

13 January 2022, 14:16

У справі щодо смерті підопічної Радомишльського психоневрологічного інтернату, яка захворіла на коронавірус, але не отримала вчасного та належного лікування в закладі, підозру в неналежному виконанні обов’язків оголосили лікарю-отоларингологу Коростишівської лікарні, який оглядав хвору вже після госпіталізації. Втім Коростишівський райсуд скасував дану підозру.

Відповідна ухвала суду від 30 грудня 2021 оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В матеріалах суду зазначено, що захисник підозрюваного у неналежному виконанні професійних обов’язків, внаслідок недбалого та несумлінного ставлення, що спричинило смерть стаціонарної хворої, підопічної Радомишльського психоневрологічного відділення, подав до суду скаргу. У ній йшлося про те, що провадження внесено до ЄРДР 14.11.2020, тоді як смерть потерпілої настала наступного дня 15.11.2020.

Приводом для відкриття даного провадження стала заява щодо протиправних незаконних дій директора інтернату, а вже пізніше слідчий умисно невірно кваліфікував за ч. 1 ст. 140 ККУ і вніс перекручені, підлаштовані під дану статтю відомості і оголосив підозру лікарю Коростишівської лікарні, куди врешті була госпіталізована підопічна інтернату. Окрім того, оголошена підозра є необґрунтованою, у ній не вказано конкретно, які саме пункти посадової інструкції порушив лікар.


Скриншот з матеріалів суду

«Також, у висновку комісійної судово-медичної експертизи встановлено, що відповідальним за порушення вимог щодо обстеження та лікування ОСОБА_2 являється лікар що проводив спостереження за хворою та сімейний лікар, який оглядав хвору, хвора не обстежена в повному об`ємі на до госпітальному етапі та не отримувала адекватного лікування відповідно до встановлених діагнозів», - йдеться у матеріалах справи.

Скриншот з матеріалів суду

Розглянувши скаргу, заслухавши пояснення учасників процесу, вивчивши матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 12020060280000411 від 14.11.2020 року, слідчий суддя скаргу задовольнив і ухвалив скасувати повідомлення про підозру лікарю лікарні.

Скриншот з матеріалів суду

Як повідомляв Житомир.info, 12 листопада 2020 року сайт Уповноваженого з прав людини оприлюднив інформацію про те, що в Радомишльському психоневрологічному інтернаті відмовлялися викликати «швидку» для підопічної. Жінка тривалий час мала високу температуру, але сімейний лікар оцінив її стан як задовільний, а адміністрація інтернату не вжила заходів, щоб хвору помістили до ізолятора. І лише за наполяганням представників Омбудсмана була викликана «швидка» і жінку госпіталізували до Коростишівської районної лікарні.

За кілька днів стало відомо, що у пацієнтки підтвердився коронавірус, але 15 листопада жінка померла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат Радомишль суд підозра  
Матеріали по темі